Udruženje ugostitelja Međimurja

Udruženje ugostitelja Međimurja organiziralo 8. Gastro izložbu

Gastro izložba 2015 - sudionici 2U sklopu manifestacije “Advent u gradu Zrinskih”, u organizaciji Udruženja ugostitelja Međimurja i podršku Turističke zajednice grada Čakovca i Turističke zajednice Međimurske županije, u nedjelju, 13. prosinca 2015. godine u zgradi Scheier u Čakovcu, održana je  8. Gastro izložba - Bajkoviti okusi Međimurja.

- Prije osam godina započeli smo s organizacijom prve Gastro izložbe i cilj koji smo si onda zadali, polako se ostvaruje. Za sve više ljudi Međimurje postaje poželjna turistička i gastronomska destinacija. Čuva se tradicija, ali se prate i trendovi. Prilagođavamo se i surađujemo, jer samo tako možemo doći do konkretnih rezultata, kazao je Mijo Turk predsjednik Udruženja ugostitelja Međimurja prilikom svečanog otvorenja manifestacije.
Više...

6.Gastro izložba - Bajkoviti okusi Međimurja

untitledU organizaciji Udruženja ugostitelja Međimurja i uz podršku Turističke zajednice Međimurske županije, u Restoranu «Prepelica» u Otoku kraj Preloga će se u petak,22.ožujka 2013. godine s početkom u 17 sati održati 6. Gastro izložba - Bajkoviti okusi Međimurja.

Organizatori najavljuju predstavljanje desetak renomiranih međimurskih ugostitelja uz čija će se jela degustirati vina poznatih međimurskih vinara okupljenih u Društvu vinogradara i vinara Međimurja «Hortus Croatiae». Ugostiteljima će se pridružiti radionica kolača i sirana, proizvođači bučinog ulja, domaćih likera i rakije, učenici Srednje škole Prelog, te predstavnici Udruženja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin.

Detalje možete saznati u Udruženju ugostitelja Međimurja ( tel/fax 040 311 465).

Više...

Gastro izložba «Bajkoviti okusi Međimurja 2012.»

DSC01419Brojnim edukativnim i promotivnim aktivnostima, Udruženje ugostitelja Međimurja nastoji poboljšati ponudu i uslugu kraja “med Murom i Dravom” koje je biranom ponudom jela i pića, te vrhunskom uslugom postalo prepoznatljivo diljem naše domovine. U cilju promoviranja i zaštite starih tradicionalnih jela te njihovog prezentiranja kroz turističku ponudu najsjevernije hrvatske županije, Udruženje ugostitelja Međimurja je uz potporu Turističke zajednice Međimurske županije u četvrtak, 05.travnja 2012. godine u Hotelu «Park» u Čakovcu organiziralo petu Gastro izložbu – Bajkoviti okusi Međimurja 2012..

Više...

Tradicionalna međimurska jela predstavljena varaždinskim gurmanima

Gastro01Na «1. međunarodnoj gastro izložbi autohtonih jela» koja je u organizaciji Udruženja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika grada Varaždina 27. listopada održana u prostorima restorana Aquacity u Varaždinu, tradicijska jela Međimurja predstavilo je četvero renomiranih ugostitelja «kraja med Murom i Dravom». Posjetitelji su mogli uživati u mesu z tiblice, turošima, cvirkima, pretepenoj juhi, pretepenim međimurskim štruklima, pečenoj raci i pečenim prepelicama, pečenju v rečici s kalapajsanim krumpirom, rolanoj pisanoj pečenki s hajdinskom kašom…. i vinima međimurskih vinara i vinogradara. Predivan mozaik boja, okusa i mirisa međimurske kuhinje zajedničkim su snagama oblikovali Dragica Horvat, vlasnica restorana «Prepelica» iz Otoka, Branko Blešć, vlasnik restorana «Kristal» iz Čakovca, Mirjana Čanadi, vlasnica pansiona «Ilonka» iz Murskog Središća i Damir Medved, vlasnik kavane «Argentina» iz Kuršanca.