Majstorski ispit

Odgoda majstorskih ispita i ispita o stručnoj osposobljenosti

MI brosureZbog aktualne epidemiološke situacije i mjera sprečavanja širenja epidemije bolesti koronavirusa COVID -19 na području RH, te sukladno obavijesti Hrvatske obrtničke komore, obavještavamo Vas da se majstorski ispit – ispitni rok svibanj 2020. koji se trebao održati od 30.03.2020. do 08.05.2020. ODGAĐA DO DALJNJEGA.

U skladu s navedenim, do daljnjega se obustavljaju i sve aktivnosti ispitnih komisija i kandidata u vezi provođenja majstorskog ispita.

O novom terminu održavanja ispita pravovremeno ćemo Vas obavijestiti.

Novi uvjeti za pristupanje polaganju majstorskog ispita

majstorski ispiti - brošure 2019Obrtnička komora Međimurske županije će i u 2020. godini organizirati i provoditi majstorske ispite u četiri ispitna roka, u veljači, svibnju, rujnu i prosincu, no od slijedeće godine po novim uvjetima određenima Izmjenama i dopunama Zakona o obrtu koje je Hrvatski sabor usvojio 13. prosinca 2019., a koje na snagu stupaju 1. siječnja 2020. godine.

Uvjeti za pristupanje majstorskom ispitu bit će sljedeći:

• Majstorskom ispitu mogu pristupiti osobe koje nakon položenog naučničkog ispita imaju najmanje dvije godine radnog iskustva u zanimanju za koje žele polagati majstorski ispit.
Više...

Majstorski ispiti u 2019. godini

majstorski ispiti 2019Obrtnička komora Međimurske županije je u 2018. godini organizirala i provela majstorske ispite u svim raspoloživim ispitnim rokovima, odnosno u veljači, travnju, rujnu i prosincu. Majstorske ispite uspješno je položilo sedamdeset i sedam kandidata u dvadeset i dva različita zanimanja.

Za majstorske ispite koji će se održati u veljači prijavilo se dvadeset i sedam kandidata u dvadeset i dva različita zanimanja. Zainteresirani za polaganje majstorskog ispita u drugom ispitnom roku koji će se održati u travnju moraju svoju dokumentaciju dostaviti Obrtničkoj komori Međimurske županije najkasnije 45 dana prije početka ispitnog roka odnosno do 15.02.2019. godine.

Detaljne informacije možete saznati u Obrtničkoj komori Međimurske županije na broj telefona 040 313 971, odnosno putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Kontakt osoba je stručni suradnik Filip Novak.

Prijavnica         Brošura       Kalendar održavanja ispita       Majstorska zvanja

Majstorski ispiti u 2018. godini

majstoricaObrtnička komora Međimurske županije je u 2017. godini organizirala i provela majstorske ispite u svim raspoloživim ispitnim rokovima, odnosno u veljači, travnju, rujnu i prosincu. Majstorske ispite uspješno je položilo sedamdeset dvoje kandidata u dvadeset i dva različita zanimanja. 
Za majstorske ispite koji će se održati u veljači prijavilo se dvadeset i dva kandidata u dvanaest različitih zanimanja. Zainteresirani za polaganje majstorskog ispita u drugom ispitnom roku koji će se održati u travnju moraju svoju dokumentaciju dostaviti Obrtničkoj komori Međimurske županije najkasnije 45 dana prije početka ispitnog roka odnosno do 19.02.2018. godine. Detaljne informacije možete saznati u Obrtničkoj komori Međimurske županije na broj telefona 040 313 971, odnosno putem e-maila
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Kontakt osoba je stručni suradnik Filip Novak.

Prijavnica          Brošura          Kalendar održavanja ispita          Majstorska zvanja

Majstorski ispiti u 2017. godini

MI brosureObrtnička komora Međimurske županije je u 2016. godini organizirala i provela majstorske ispite u svim raspoloživim ispitnim rokovima, odnosno u veljači, travnju, rujnu i prosincu. Majstorske ispite uspješno je položilo pedeset dvoje kandidata u dvadeset različitih zanimanja.
Za majstorske ispite koji će se održati u veljači prijavilo se dvadeset i četiri kandidatkinja i kandidata u deset različitih zanimanja. Zainteresirani za polaganje majstorskog ispita u drugom ispitnom roku koji će se održati u travnju moraju svoju dokumentaciju dostaviti Obrtničkoj komori Međimurske županije najkasnije 45 dana prije početka ispitnog roka odnosno do 20.02.2016. godine. Detaljne informacije možete saznati u Obrtničkoj komori Međimurske županije na broj telefona 040 313 971, odnosno putem e-maila
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Kontakt osoba je stručni suradnik Robert Varga.

Prijavnica          Brošura          Kalendar održavanja ispita          Majstorska zvanja

Završene prijave za prvi ispitni rok u 2016.-oj

majstorski ispitiPrijave za prvi ispitni rok u 2016. godini su završene. Za majstorske ispite koji će se održati u veljači prijavilo se desetero kandidata u sedam različitih zanimanja. Zainteresirani za polaganje majstorskog ispita u drugom ispitnom roku koji će se održati u travnju moraju svoju dokumentaciju dostaviti Obrtničkoj komori Međimurske županije najkasnije 45 dana prije početka ispitnog roka odnosno do 25.02.2016. godine.
Detaljne informacije možete saznati u Obrtničkoj komori Međimurske županije, na broj telefona 040/ 313-971 odnosno putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Kontakt osoba je stručni suradnik Robert Varga.


Prijavnica              Brošura          Kalendar održavanja ispita          Majstorska zvanja

Majstorski ispiti u 2016. godini

MI brosureU četiri ispitna roka koja su se održavala u veljači, svibnju, rujnu i prosincu, ove je godine u organizaciji Obrtničke komore Međimurske županije majstorske ispite uspješno položilo 40 kandidata. Nove majstorice i novi majstori elektromehaničari,   soboslikari-ličioci, obućarke elektroinstalateri, automehaničari, tokari, strojobravari, stolari, frizerke, kuhari, dimnjačari, natkonobari, bravar, tesar, autoserviser i kozmetičarka su iz Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Primorsko-goranske županije. Položen majstorski ispit uvjet je za otvaranje obrta većine djelatnosti i jedan od uvjeta za dobivanje dozvole (licence) za izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja. Posjedovanje licence omogućava i uključivanje u mjeru stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa koju provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje.
Više...

AKTUALNO: Majstorski ispiti u četiri ispitna roka

majstorski ispitiObrtnička komora Međimurske županije ove godine organizira polaganje majstorskih ispita u čak četiri ispitna roka. Na prvom roku koji se održavao tijekom veljače, majstorski ispit polagala su pet strojobravara, tri očna optičara, te po jedan kuhar, elektroinstalater i soboslikar-ličilac. Nakon drugog roka u svibnju, za koji su prijave završile, slijede ispitni rokovi u rujnu i prosincu.

Zainteresirani kandidati za polaganje majstorskih ispita ( koji su uvjet za otvaranje obrta većine djelatnosti i jedan od uvjeta za dobivanje licence za primanje naučnika na praksu )  u slijedećem ispitnom roku koji će se održati u rujnu ove godine trebaju se javiti najkasnije 45 dana prije početka roka, odnosno do 01. kolovoza 2014. godine. Cijena ispita iznosi 2.600 kuna, uz mogućnost povrata 75% troškova od strane Ministarstva poduzetništva i obrta. Detaljne informacije možete saznati u Obrtničkoj komori Međimurske županije na broj telefona 040/ 313-971.


Započinje proljetni rok polaganja majstorskih ispita - Najviše kandidata za majstora stolara

MI_brosureU ponedjeljak, 04.veljače 2013. godine započinje proljetni ispitni rok za polaganje majstorskih ispita za koji se prijavilo četrnaest kandidata u osam različitih zanimanja. Najveći interes za polaganje majstorskog ispita u proljetnom roku pokazali su stolari (četiri kandidata); elektroinstalateri, kuhari i očni optičari (po dva kandidata); te po jedan autolimar, automehaničar, frizer i dimnjačar.

Zainteresirani kandidati za polaganje majstorskih ispita ( koji su uvjet za otvaranje obrta većine djelatnosti i jedan od uvjeta za dobivanje licence za primanje naučnika na praksu )  u slijedećem, jesenskom roku koji će se održati u rujnu ove godine trebaju se javiti najkasnije 45 dana prije početka roka, odnosno do 01. kolovoza 2013. godine. Cijena ispita iznosi 2.600 kuna, uz mogućnost povrata troškova od strane Ministarstva poduzetništva i obrta. Detaljne informacije možete saznati od Koleta Mihajlova, stručnog suradnika za obrazovanje u Obrtničkoj komori Međimurske županije na broj telefona 040/ 313-971.


Održana promocija 24 majstora

Jučer ( 27.lipnja 2012. ) je u dvorani Udruženja obrtnika Međimurske županije upriličena svečana dodjela majstorskih diploma za 24 majstora koji su  ispit polagali u jesenskom roku prošle i proljetnom roku ove godine.
Na prigodnoj svečanosti, diplome majstora primile su frizerke Jasmina Šimunić (Novo Selo Rok), Andreja Rajf (Selnica) i Danijela Mrčela (Čakovec); automehaničari Dražen Strahija (Prelog), Boris Buljan (Strahoninec), Nenad Topličanec (Totovec), Robert Vuković (Strahoninec), Tomica Sabol (Žiškovec), Darko Orehovec (Kotoriba), Krešimir Ivanović (Goričan), Nikola Balent (Draškovec), Zoran Dovečer (Hodošan) i Dražen Bašek (Čakovec); dimnjačar Renato Cappelletti (Varaždin); bravar Tihomir Vučenik (Donja Dubrava); kuhari Matija Makar (Pribislavec), Nikola Palfi (Orehovica) i Davor Vadlja (Hodošan); očni optičari Nikola Ciglar (Čakovec), Kristina Kolar (Palovec) i Mišo Palfi (Čakovec); soboslikari – ličioci Neven Mustač (Sveta Marija) i Nikola Panić (Orehovica) i elektromehaničar Karlo Vrbanec (Čakovec).
Novim majstorima čestitke su uputili predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Slavko Faltak i međimurski župan Ivica Perhoč, koji su posebno istakli izuzetnu važnost koju u obrtništvu i cjelokupnom gospodarstvu imaju stručni kadrovi i cjeloživotno obrazovanje.
U Obrtničkoj komori Međimurske županije majstorski ispiti se od 1996. godine održavaju dva puta godišnje. Do sada je majstorsko zvanje u našoj Komori steklo 274 majstora iz gotovo svih dijelova Hrvatske.
Svi zainteresirani za polaganje majstorskih ispita u slijedećem, jesenskom roku koji će se održati u rujnu ove godine trebaju se javiti najkasnije 45 dana prije početka roka, odnosno do 01. kolovoza 2012. godine. Cijena ispita iznosi 2.600 kuna.
Detaljne informacije možete saznati od Koleta Mihajlova stručnog suradnika za obrazovanje u Obrtničkoj komori Međimurske županije na broj telefona 040 313 - 971.
Dodjela_majstorskih_diploma_201227.lipnja 2012. je u dvorani Udruženja obrtnika Međimurske županije upriličena svečana dodjela majstorskih diploma za 24 majstora koji su  ispit polagali u jesenskom roku prošle i proljetnom roku ove godine. 
Na prigodnoj svečanosti, diplome majstora primile su frizerke Jasmina Šimunić (Novo Selo Rok), Andreja Rajf (Selnica) i Danijela Mrčela (Čakovec); automehaničari Dražen Strahija (Prelog), Boris Buljan (Strahoninec), Nenad Topličanec (Totovec), Robert Vuković (Strahoninec), Tomica Sabol (Žiškovec), Darko Orehovec (Kotoriba), Krešimir Ivanović (Goričan), Nikola Balent (Draškovec), Zoran Dovečer (Hodošan) i Dražen Bašek (Čakovec); dimnjačar Renato Cappelletti (Varaždin); bravar Tihomir Vučenik (Donja Dubrava); kuhari Matija Makar (Pribislavec), Nikola Palfi (Orehovica) i Davor Vadlja (Hodošan); očni optičari Nikola Ciglar (Čakovec), Kristina Kolar (Palovec) i Mišo Palfi (Čakovec); soboslikari – ličioci Neven Mustač (Sveta Marija) i Nikola Panić (Orehovica) i elektromehaničar Karlo Vrbanec (Čakovec).  
Više...

Dodijeljene majstorske diplome

Dodjela_majstorskih_diploma_2011U novom poslovnom prostoru Obrtničke komore Međimurske županije u petak, 8.srpnja, upriličena je svečana dodjela majstorskih diploma.

Na prigodnoj svečanosti, diplome majstora primile su frizerke Valentina Bartolić Matuza (Mursko Središće), Marinka Kostanjević ( Martiniševec), Ivana Oletić (Sveti Martin na Muri) i Gordana Levačić (Pleškovec), zidari Emanuel Kos (Goričan) i Željko Varga (Hemuševec), automehaničari Oliver Fegeš (Štefanec) i Zoran Blešć (Pleškovec), elektroinstalater Mate Debelić (Banjol na Rabu), tesar Dražen Semenski (Bedekovčina), soboslikar-ličilac Ivica Pokrivač (Žiškovec), elektromehaničar Hrvoje Hranjec (Prelog) i bravar Karlo Gosarić (Goričan). Poseban interes izazvala je Helena Kišak iz Možđenca kraj Novog Marofa koja je uspješno položila majstorski ispit za zanimanje dimnjačar.

 

Više...