Predstavljen Operativni plan poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2011. godinu

Prezentacija Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništvaRegionalna razvojna agencija Međimurje (REDEA), Obrtnička komora Međimurske županije, Međimurska županija i HGK-Županijska komora Čakovec, danas su u dvorani Tehnološko inovacijskog centra u Čakovcu organizirali prezentaciju Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2011. godinu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

 

 

 

 

Operativni plan  kojim  je osigurano 407,9 milijuna kuna velikom broju zainteresiranih poduzetnika i predstavnika lokalne samouprave predstavila je državna tajnica Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić sa suradnicama. Naglašeno je da su bespovratne potpore male vrijednosti namijenjene poduzetnicima koji  posluju pozitivno i nemaju dugovanja prema državi i zaposlenicima. Osim što je rok za prijavu produljen na 60 dana od objave javnog poziva, novost u pojedinim ovogodišnjim projektima je priznavanje računa retrogradno od gotovo godinu dana, te mogućnost sufinanciranja postupka licenciranja obrtničke radionice koji je nužan za održavanje praktične nastave.

Javni pozivi za projekte iz Operativnog plana objavljivani su od 23. do 26. veljače u dnevnom tisku, a dostupni su na web stranicama Ministarstva www.mingorp.hr i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo www.hamag.hr kao i na našoj web stranici www.obrtnicka-komora-medjimurja.hr te u prilogu Obrtnički savjetnik u novom broju Obrtničkih novina.

Prema podacima objavljenima na web stranici resornog ministarstva, prošle je godine bespovratna sredstva dobio 51 međimurski obrtnik u ukupnom iznosu od 1.071.368,24 kuna. Najviši iznos potpore je 150.000,00 kn (jačanje konkurentnosti), a najniži 693,00 kn (dokvalifikacija i prekvalifikacija u obrtništvu).