Izborna skupština Obrtničke komore Međimurske županije - Slavko Faltak jednoglasno izabran za predsjednika Obrtničke komore Međimurske županije

predsjednikU petak, 26.studenoga 2010., u Čakovcu je održana Izborna Skupština Obrtničke komore Međimurske županije na kojoj je jednoglasno odlučeno da će dosadašnji predsjednik Slavko Faltak, soboslikar - ličilac iz Čakovca i u slijedećem četverogodišnjem mandatnom razdoblju biti predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije.

 

 

 

Za novog potpredsjednika je izabran Ivan Rešetar, trgovac iz Čakovca. U Upravnom odboru Komore su i Dragica Horvat (ugostiteljstvo), Ivan Krištofić (vodoinstalater), Franjo Golub (obrada metala), Franjo Cimerman (knjigovodstvo), Stjepan Mihalec (staklar), Božidar Krušelj (obrada metala), Ratimir Hrešć (autolimar) i Mijo Turk (ugostiteljstvo). U Nadzorni odbor Komore pak su izabrani Nada Meznarić - Paleček (autoprijevoz), Darko Mihalic (ugostiteljstvo) i Josip Varga (elektromehaničar).

Kao osnovne smjernice u budućem radu Komore, predsjednik Faltak je između ostalog istaknuo stalnu borbu za prava obrtnika, daljnji razvoj komorskog sustava , rješavanje aktualnih problema s jedinicama lokalne samouprave, praćenje i reagiranje na prijedloge svih zakonskih akata koji se odnose na rad obrtnika. Osobita pozornost posvetit će se i školovanju učenika za deficitarna zanimanja i informiranju obrtnika,kao i zaštiti njihovih prava.