Nova generacija stipendista Obrtničke komore Međimurske županije

Stipendisti 2024 - Grad ČakovecIzravno na račune 121 učenice i učenika najsjevernije županije Republike Hrvatske u proteklih nekoliko dana uplaćena je stipendija u pojedinačnom iznosu od 800,00 eura. Stipendije su osigurali Međimurska županija, gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće i devetnaest međimurskih općina, te su na taj način dali podršku projektu Obrtničke komore Međimurske županije koji se provodi dvadeset i jednu godinu za redom.

Na svečanom potpisivanju ugovora predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Dražen Novak je naglasio da je Obrtnička komora Međimurske županije projekt stipendiranja učenika obrtničkih zanimanja započela još 2003. godine kad je bilo malo onih koji su razmišljali da je stipendiranje obrtničkih zanimanja uopće potrebno, no danas kad svakodnevno slušamo o nedostatku upravo ovih kadrova, sasvim je sigurno da je projekt utemeljen na pravovremenom promišljanju razvoja cjelokupnog gospodarstva.

Čestitkama su se pridružili i međimurski župan Matija Posavec i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini, te načelnici gotovo svih općina koji su dali puno povjerenje novim stipendistima i njihovim sposobnostima, uz obvezu da učenici stipendije opravdaju što boljim uspjehom u školi i na praksi.

Župan Međimurske županije Matija Posavec izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Obrtničkom komorom Međimurja na uspješnom nastavku razvijanja obrazovanja i prilagođavanju tržištu rada. Naglasio je da jedan od glavnih ciljeva dosižemo upravo ovom mjerom kojom motiviramo i stimuliramo učenike da se školuju za ona zanimanja koja nedostaju na tržištu. Rezultate mjerimo i brojem obrta u našem kraju koji je trenutno 1.791 s trendom daljnjeg porasta – zaključio je župan Posavec.

Više informacija i galerije fotografija:

https://medjimurska-zupanija.hr/.../dodijeljene.../

https://www.cakovec.hr/grad-cakovec-osigurao-21-600-eura.../

https://emedjimurje.net.hr/.../dodijeljene-stipendije.../