Čelništvo Obrtničke komore Međimurske županije o projektu Majstorske škole

Sjednica Upravnog odbora OK MŽ - 07112022U ponedjeljak, 07.11.2022. je održana prva sjednica Upravnog odbora Obrtničke komore Međimurske županije u novom sazivu. Uz usvajanje prijedloga rebalansa Financijskog plana za tekuću godinu, te usvajanje prijedloga Plana rada i Financijskog plana za iduću godinu, najviše interesa novih članova je izazvao projekt Majstorske škole.

Naime, Hrvatska obrtnička komora je uz partnerstvo sa Sisačko-moslavačkom županijom te uz podršku Vlade Republike Hrvatske pokrenula veliki projekt Majstorske škole u Republici Hrvatskoj. Projekt je to u kojem se planira izgradnja, opremanje i kapacitiranje prve Majstorske škole koja će biti smještena u Sisku. Vrijednost projekta je oko 60 milijuna EUR-a, te je važno naglasiti da će u cijelosti biti financiran sredstvima Europskih fondova. Izgradnja, opremanje i početak rada Majstorske škole projekt je od nacionalnog značaja, ali će u svakom slučaju pridonijeti i revitazilaciji Sisačko-moslavačke županije, istaknuo je predsjednik Obrtničke komora Međimurske županije Dražen Novak.

Uz modernu školu koja će imati će biti radionice opremljene najsuvremenijom opremom i alatima iz područja svih obrtničkih zanimanja planira se i izgradnja kampusa za smještaj polaznika.

Programi majstorske škole provoditi će se za sva 62 obrtnička zanimanja, pa će u sklopu ovog projekta biti izrađeni i novi programi majstorskih ispita u skladu s metodologijom HKO-a. Po završetku majstorske škole, polaznici će u njoj moći polagati i majstorski ispit za svoje zanimanje, no provedba majstorskih ispita normalno će se nastaviti u svim područnim obrtničkim komorama , pa tako i u Obrtničkoj komori Međimurske županije.