Čakovečka gradonačelnica s predstavnicima obrtnika održala radni sastanak

sastanak s gradonačelnicom 2Čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini, jučer je održala radni sastanak s predsjednikom Obrtničke komore Međimurske županije Borisom Lukovnjakom, predsjednikom Udruženja obrtnika Međimurske županije Milenkom Benjakom, predsjednikom Udruženja ugostitelja Međimurja Darkom Mihalicem i tajnikom Obrtničke komore Međimurske županije Robertom Vargom.

Predstavnici međimurskih i čakovečkih obrtnika, gradonačelnicu su upoznali s dosadašnjim radom, trenutnim projektima i inicijativama i planovima aktivnosti za naredno razdoblje za koje su zatražili i njezinu podršku.

Na sastanku su se čuli i vrlo konkretni prijedlozi za olakšavanje poslovanja djelatnostima koje su najviše pogođene korona krizom, razgovaralo se o potrebi oživljavanja samog centra Čakovca, angažiranju obrtnika u projektima Grada, predstojećoj turističkoj manifestaciji Porcijunkulovo...

Gradonačelnica Cividini najavila je nastavak suradnje s Obrtničkom komorom Međimurske županije na projektu stipendiranja učenika obrtničkih zanimanja, te je pokazala interes za iznesene ideje čija će se implementacija pozitivno odraziti na poslovanje 475 obrtnika različitih djelatnosti koji aktivno djeluju na području Grada Čakovca.

Odluke o olakšavanju poslovanja čakovečkim obrtnicima i poduzetnicima koje su donijete u proljeće prošle godine i dalje su na snazi.