U čakovečkom Starom gradu otvoren etno dućan "Međimursko blago"

etno ducanSuradnjom Međimurske županije - Upravnog odjela za gospodarstvo, promet i europske integracije i Muzeja Međimurja u okviru projekta „Volim domaće“, a uz pomoć ministarstava kulture, turizma i gospodarstva, u petak, 12 listopada je u čakovečkom Starom gradu otvoren prvi etno dućan «Međimursko blago»

Dućan je pokrenut s ciljem etabliranja malih proizvođača, obrtnika, obiteljskih poljoprivrednih proizvođača, trgovačkih društava i umjetnika koji se bave izradom/proizvodnjom tradicijskih međimurskih proizvoda. Ujedno je pokrenut i radi razvoja tržišta tradicijskih proizvoda na području Međimurske županije kroz unapređivanje postojećih te stvaranje novih proizvoda visoke dodane vrijednosti, odnosno proizvoda koji su certificirani, kvalitetni, drugačiji jer sadržavaju, ali i čuvaju povijest, tradiciju, običaje i kulturu Međimurja - istaknuli su na svečanom otvorenju međimurski župan, Ivica Perhoč, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, promet i europske integracije, Vesna Haluga i ravnatelj Muzeja Međimurja Vlado Kalšan.

 

Etno dućan nalazi se u sklopu Muzeja Međimurja u Čakovcu tj. na izuzetno atraktivnoj lokaciji unutar zidina Starog grada Zrinskih i nastavlja se na etno zbirku koja je jedna od najvećih i najboljih u ovom dijelu Europe. Opremljen je autentičnim izlošcima iz

Možda najvažnije - ovim projektom najmanjima, najugroženijima u ovoj je krizi pružena mogućnost da rade i prežive, a Muzeju Međimurja uređenje jednoga dijela objekta i unapređenje sadržaja te oživljavanje lokacije Staroga Grada. Sve navedeno rezultiralo je jedinstvenim projektom u Republici Hrvatskoj koji dokazuje da se uz dobru ideju i adekvatnu potporu institucija može realizirati i naizgled nespojivo.