Manje sredstava - manje stipendista

stipendiranje 2015-2016Obrtnička komora Međimurja i ove godine raspisuje natječaj za stipendiranje deficitarnih obrtničkih zvanja no ove su godine sredstva za to bitno smanjena. Razlog za smanjenje je to što je Ministarstvo poduzetništva i obrta od ove godine (nakon 12 godina uspješne suradnje s Obrtničkom komorom) odlučilo samostalno davati stipendije za područje cijele RH. Zato se sada svi učenici za ova zvanja s područja RH, žele li njihovu stipendiju, moraju javiti direktno Ministarstvu i vrlo je upitno koliko će učenika s područja naše Županije dobiti stipendiju. Javni poziv je objavljen na njihovim stranicama minpo.hr, a vijest i link o tome objavili smo još 11. kolovoza 2015. (vidi vijest ispod)
Unatoč, blago rečeno, neobičnom potezu Ministarstva Obrtnička komora Međimurja, uz pomoć Međimurske županije, gradova Čakovec i Prelog te Općine Orehovica nastavlja sa stipendiranjem učenika u deficitarnim obrtničkim zvanjima, ali u znatno smanjenom obujmu. 2014./2015. školske godine stipendirano je 56 učenika dok će sada sredstava biti za svega 20-ak učenika. Primati će stipendiju u visini 600 kuna i to 10 mjeseci (od 9./15. do 6./16.).
Svi koji se žele natjecati za stipendiju moraju ispunjavati sve uvjete i dostaviti svu dokumentaciju koja se traži prema natječaju koji objavljujemo, zajedno s obrascima za natječaj.
Prijavnice s kompletnom dokumentacijom treba dostaviti u Obrtničku komoru Međimurja, 40000 Čakovec, I.G.Kovačića 4, najkasnije do 10. rujna 2015. godine.


natječaj

prijavnica
izjave