Tradicionalna međimurska jela predstavljena varaždinskim gurmanima

Gastro01Na «1. međunarodnoj gastro izložbi autohtonih jela» koja je u organizaciji Udruženja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika grada Varaždina 27. listopada održana u prostorima restorana Aquacity u Varaždinu, tradicijska jela Međimurja predstavilo je četvero renomiranih ugostitelja «kraja med Murom i Dravom». Posjetitelji su mogli uživati u mesu z tiblice, turošima, cvirkima, pretepenoj juhi, pretepenim međimurskim štruklima, pečenoj raci i pečenim prepelicama, pečenju v rečici s kalapajsanim krumpirom, rolanoj pisanoj pečenki s hajdinskom kašom…. i vinima međimurskih vinara i vinogradara. Predivan mozaik boja, okusa i mirisa međimurske kuhinje zajedničkim su snagama oblikovali Dragica Horvat, vlasnica restorana «Prepelica» iz Otoka, Branko Blešć, vlasnik restorana «Kristal» iz Čakovca, Mirjana Čanadi, vlasnica pansiona «Ilonka» iz Murskog Središća i Damir Medved, vlasnik kavane «Argentina» iz Kuršanca.