Novi ispitni rok za javni cestovni prijevoz "Upravitelj prijevoza", 19.10.2013.

autoprijevoznikIzrađen je novi Priručnik (izdanje kolovoz 2013.) za pripremu kandidata za polaganje ispita o stručnoj osposobljenosti za javni cestovni prijevoz. Priručnik se može preuzeti bez naknade sa web stranice Hrvatske obrtničke komore http://www.hok.hr/cro/cehovi/ispit_za_javni_cestovni_prijevoz,  no ukoliko je kandidat zainteresiran za tiskano izdanje, bit će mu omogućena dostava uz plaćanje naknade od 100,00 kuna. Zainteresiranim kandidatima skrećemo pozornost da je promijenjena i dokumentacija za prijavu ispita.

 

Sukladno novom Zakonu o prijevozu u cestovnom promet i Uredbama Europskog parlamenta i Vijeća, vezano uz provedbu ispita o stručnoj osposobljenosti za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza primjenjuju se slijedeće novosti:

  • svi kandidati dužni su polagati Opći i Posebni dio ispita (nema više mogućnosti oslobođenja dijela ispita temeljem potvrde o više od 5. godina iskustva u organizaciji prijevoza)
  • područja polaganja više se neće dijeliti na unutarnji i međunarodni prijevoz sa svim kombinacijama prijevoza tereta i putnika, nego na:

- Cestovni prijevoz tereta,

- Cestovni prijevoz putnika,

- Cestovni prijevoz tereta i putnika

Sljedeći ispitni rok planiran je za 19.10.2013..

Prijava za ispit mora biti poslana najkasnije 15 dana prije određenog ispitnog roka, tj.do 4.listopada 2013.godine.

Povjerenstvo je dužno uputiti polaznicima pisani dopis za pristupanje ispitu najkasnije 7 dana prije početka ispita.


Uputa za prijavu ispita

Prijavnica

Često postavljena pitanja