Susret poduzetnika, gospodarstvenika, obrtnika i OPG-ova u Murskom Središću

susret M. Središće 2019Grad Mursko Središće i ove je godine organizirao tradicionalni Suset poduzetnika, gospodarstvenika, obrtnika i OPG-eva s područja najsjevernijeg grada u Republici Hrvatskoj. Ovdje djeluje 135 poduzeća, 105 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva i 74 obrta, a zaposleno je 2000 ljudi. Gradonačelnik Dražen Srpak posebno je ponosan što vlasnici poslovnih subjekata korištenjem različitih mjera i aktivnosti svakodnevno ulažu u svoje poboljšanje i napredak. Tome pridonosi i sam Grad Mursko Središće koji poduzetnike koji ulažu i grade hale na području grada u investicijama koje su više od 3 milijuna kuna u cijelosti oslobađa plaćanja komunalnog doprinosa.

Na susretu su osim brojnih gospodarstvenika bili i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, međimurski župan Matija Posavec, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak, predsjednik HGK – Županijske komore Čakovec Mladen Križaić i predsjednik Udruženja obrtnika Međimurske županije Milenko Benjak.

Poduzetnike, gospodarstvenike, obrtnike i OPG-ove su kroz prezentacije o mjerama i mogućnostima financiranja projekata i programa pobliže upoznali predstavnici HAMAG BICRO-a, govorilo se o mjerama Hrvatskog zavoda za zapošljavanja, o priprema i provedbi projekata iz područja gospodarstva, te pridobivanju sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.