Obrtnička komora Međimurske županije partner u projektu "ČK-VOZIMO"

Predstavljanje projektaU velikoj vijećnici Međimurske županije danas ( petak,8.06.201.) je održana promocija projekta „ČK – VOZIMO“ koji provodi Gospodarska škola Čakovec u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Obrtničkom komorom Međimurske županije i poslodavcima te gradovima Čakovec i Mursko Središće. Partneri, članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Međimurske županije pripremit će i provesti inovativne inicijative i pristupe za poticanje zapošljavanja što je usklađeno s lokalnim potrebama i strateškim prioritetima Međimurske županije. 

Specifični cilj projekta je obrazovati 56 članova ciljanih skupina - dugotrajno nezaposlenih pripadnika romske nacionalne manjine i mladih bez kvalifikacija ili sa suficitarnim zanimanjima za vozača teretnih vozila C kategorije, a učenike i roditelje u OŠ i SŠ profesionalnom orijentacijom usmjeriti na odabir konkurentnih zanimanja.

Osposobljavanje će trajati do 30 mjeseci s 28 polaznika u 2 grupe (osobe s OŠ ili s nepotpunom SŠ). Završetkom će steći kvalifikaciju vozača motornih vozila C kategorije što je 3. stupanj HKO-a.