Raspisani izbori - Uključite se !

izbori 2018Sukladno Odluci Hrvatske obrtničke komore o raspisivanju i provođenju izbora za tijela jedinstvenog komorskog sustava i Odluci Udruženja obrtnika Međimurske županije o kriterijima za provođenje izbora, održavanjem jučerašnje sjednice Ceha frizera i kozmetičara i međimurski su obrtnici započeli s izborima za tijela jedinstvenog komorskog sustava Hrvatske obrtničke komore (mandatno razdoblje 2018.- 2022.).

Cijeli izborni postupak počinje od cehova pri Udruženjima. Pozive za sastanke cehova pri Udruženju trebaju dobiti svi članovi toga ceha. Na sastanku cehova se biraju prvi predstavnici obrtnika i to u Skupštinu Udruženja. Skupština Udruženja bira predstavnike u Skupštinu Obrtničke komore Međimurja.

Ovo navodimo jer često tijekom mandatnog razdoblja imamo pitanja: „Kako ja mogu doći u tijela Udruženja ili Komore?". Sada je za svakog člana, koji ispunjava sve uvjete propisane Odlukom, prilika da se uključi u izborni postupak i postane član tijela, od Udruženja do Hrvatske obrtničke komore. Zato pozivamo članove da se aktivno uključe u izborne aktivnosti.