Održan 6. Susret poduzetnika, gospodarstvenika, obrtnika i OPG-ova Grada Mursko Središće

6. Susret u Murskom Središću 2S namjerom da pruže što kvalitetnije informacije o programima i planovima iz resora zapošljavanja, poduzetništva, gospodarstva, poljoprivrede te mogućih mjera za poticanja rasta i razvoja poduzetništva, predstavnici Grada Mursko Središće na čelu s gradonačelnikom Draženom Srpakom šestu su godinu za redom organizirali Susret poduzetnika, gospodarstvenika, obrtnika i OPG-ova najsjevernijeg grada Republike Hrvatske.

U petak, 19.01.2018. se u Motelu „Ilonka“ skupilo pedesetak gospodarstvenika kojima su se uz domaćina, obratili i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, saborski zastupnik Darko Horvat, međimurski župan Matija Posavec, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak, predsjednik HGK – Županijske komore Čakovec Mladen Križaić i predsjednik Udruženja obrtnika Međimurske županije Vladimir Dobranić, nakon čega su uslijedile prezentacije HAMAG-a, REDEA-e i HZZ-a Područnog ureda Čakovec.

Susretu poduzetnika, gospodarstvenika, obrtnika i OPG-ova je prethodilo potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u vrijednosti od 1.471.184,27 kn iz fonda EU pod nazivom "Zaželi - program zapošljavanja žena". S obzirom na to da je Grad Mursko Središće udovoljavao svim prihvatljivim aktivnosti, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, Hrvatskim zavodu za zapošljavanje i Općinom Selnica aplicirao je projekt „Omogući – podrži – pomozi“. Projekt će provoditi Grad Mursko Središće i Općina Selnica u trajanju od 30 mjeseci, a namijenjeni je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starosne dobi iznad 50 godina. Projekt „Omogući – podrži – pomozi“ vrijedan je nešto više od 1,4 milijuna kuna, a financirat će se aktivnosti zapošljavanja žena u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici, obrazovanje i osposobljavanje žena, te osiguranje materijalnih uvjeta za provedbu aktivnosti (nabava higijenskih potrepština te potrepština za održavanje kućanstava osoba za  koje će žene skrbiti, nabava bicikla). U sklopu projekta zaposlit će se 8 žena, od toga 7 žena s područja Grada Mursko Središće i 1 žena s područja Općine Selnica.