Raspisan javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za naknade naučnicima i mentorima

automehanicarMinistarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo Otvoreni javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja" za 2017. godinu, kojim se gospodarski subjekti (mikro, mala i srednja poduzeća) žele potaknuti na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji stječu zanimanja iz sustava vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) čime se doprinosi stjecanju vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija učenika.

Bespovratna sredstva namijenjena su sufinanciranju naknada koje se u tekućoj godini isplaćuju učenicima koji se obrazuju po JMO za ostvareno radno vrijeme planirano izvedbenim planom i programom praktične nastave i vježbi naukovanja i njihovim mentorima ( majstorima – stručnim učiteljima nositeljima licence ) koji izvode praktičnu nastavu i vježbe naukovanja.

Ciljevi ovog Otvorenog javnog poziva su neposredno u gospodarstvu osigurati usvajanje ključnih vještina i kompetencija u obrtničkim zanimanjima te osigurati kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.
 
Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva je 5.000.000,00 kuna, od čega je 85% sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz nacionalnih sredstava.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti gospodarskom subjektu je 15.000,00 kuna, a najviši 150.000,00 kuna.

Prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 1.9.2017. godine.

Detalje pogledajte na https://www.mingo.hr/page/ministarstvo-gospodarstva-poduzetnistva-i-obrta-objavljuje-otvoreni-javni-poziv-za-projekt-naukovanje-za-obrtnicka-zanimanja-za-2017-godinu-1 .