Nova generacija majstora primila majstorske diplome

Dodjela majstorskih diploma 19012017U četvrtak, 19.siječnja, međimurski župan Matija Posavec i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak na prigodnoj su svečanosti uručili majstorske diplome kandidatima koji su uspješno u organizaciji Obrtničke komore Međimurske županije položili majstorski ispit u travnju i rujnu 2016. godine. Diplome je primilo trideset troje novih majstora iz Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije i Grada Zagreba, a ispite su polagali u petnaest različitih zanimanja.

Pet je novih majstora strojobravara ( Igor Gosarić, Milan Bakšaj, Rok Munđar, Stjepan Kranjčec i Mario Dvoršćak), četiri vodoinstalatera, instalatera grijanja i klimatizacije (Draženko Igrec, Tomislav Andrašec, Nikola Šegović, Peter Rodek) po tri bravara (Benjamin Hižman, Branko Korošec, Igor Buhanec), elektroinstalatera ( Davor Kočila, Andrija Pleh, Draženko Igrec), plinoinstalatera ( Peter Rodek, Josip Hudinčec i Ivan Štefić) i frizera ( Nikolina Kisić Mamić, Sanja Slaviček, Marina Puh), po dva kuhara (Katarina Novak i Marijan Marinjaš), očnih optičara (Ivančica Majdak i Natalija Toplek) i natkonobara (Zoran Tomašić i Marijan Martinjaš), pe po jedan kozmetičar (Mirela Kordić Horvat), autolimar (Ivan Horvat), automehaničar (Dubravko Stamenković), bravar (Benjamin Hižman), autolakirer (Josip Lajtman), limar (Teodor Špoljarić), fasader (Goran Obadić), stolar (Ivan Zvonarek) i zidar (Ivan Vurušić).Dodjela majstorskih diploma

Novim majstorima čestitali su i diplome uručili predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak i međimurski župan Matija Posavec koji je naglasio da je ovo velik uspjeh za majstore osobno kao i za cijelu zajednicu jer je ovim činom obogaćeno i međimursko i sveukupno gospodarstvo. Osobito je važno što je većina majstora položila ispite u zanimanjima koja su tražena na tržištu i koja su deficitarna, pa župan Posavec vjeruje da nove majstore čeka puno posla za koji će biti adekvatno plaćeni. Nadovezujući se, predsjednik Lukovnjak je novim majstorima pobliže objasnio koje im se sve poslovne mogućnosti otvaraju, te je svojim budućim kolegama poželio dobrodošlicu u svijet obrtništva i poduzetništva.

U ovom trenutku, u Obrtničkoj komori Međimurske županije može se polagati majstorski ispit za 32 različita obrtnička zanimanja. Svi zainteresirani za polaganje majstorskih ispita koji će se održati ove godine detaljne informacije mogu saznati u Obrtničkoj komori Međimurske županije na broj telefona 040 313 971, odnosno putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Kontakt osoba je stručni suradnik Robert Varga.