Dražen Novak izabran za novog predsjednika Obrtničke komore Međimurske županije

Dražen Novak - 2022Dražen Novak, vlasnik obrta "Soboslikar", Dražen Novak iz Preloga novi je predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije. Izbori za tijela Obrtničke komore Međimurske županije za mandatno razdoblje 2022.-2026. održani u skladu s Odlukom Hrvatske obrtničke komore o raspisivanju i provođenju izbora za tijela jedinstvenog komorskog sustava HOK-a i Odlukom o kriterijima za provođenje izbora za tijela Obrtničke komore Međimurske županije za mandatno razdoblje 2022.-2026. godine, te zaključeni održavanjem Konstituirajuće sjednice Skupštine dana 07. listopada 2022. godine. 
Predsjednik Novak u svom je govoru između ostalog naglasio: " U svakom slučaju prioritet u aktivnostima imati će bavljenje i rješavanje najrazličitijih pitanja gospodarskog, zakonodavnog ili drugog segmenta života i rada obrtnika. Među tim pitanjima posebno se ističu ona o manjku radne snage, jer je situacija eskalirala do te mjere da ugrožava poslovanje obrtnika, stoga će brojne aktivnosti biti usmjerene ka promociji obrtničkih zanimanja i sustava strukovnog obrazovanja, te provođenju majstorskih ispita i ispita o stručnoj osposobljenosti, te dodatnim edukacijama.
Očekujemo, i za to ćemo se zalagati, da vlast konačno postane osjetljivija za obrtništvo i shvati koliko je velika uloga obrtništva u gospodarskom životu i što znači blizu 200.000 hrvatskih obitelji koje žive od rada u obrtništvu. Zadatak nam je učiniti vlast osjetljivijom na probleme obrtnika i tako da i nas uključi u donošenje gospodarskih mjera, da i za nas pripremi mjere za pomoć u krizi i da konačno shvati da država ne živi prvenstveno od krupnog kapitala već da joj gotovo petinu zaposlenih čine obrtnici i njihovi radnici pa i o njima treba stalno razmišljati prilikom donošenja gospodarske politike zemlje.
Sigurno je da će se Komora uključiti u rješavanje svih takvih pitanja, kako preko rasprava o njima na svojim tijelima, preko predstavnika u tijelima HOK-e, tako i preko djelovanja svoje stručne službe. ", te je zahvalivši na povjerenju istaknuo da su vrata Obrtničke komore Međimurske županije otvorena svim dobronamjernim ljudima koji su spermni na zajednički rad i suradnju.