Udruženje ugostitelja Međimurja

Besplatan sanitarni pregled za članove Udruženja ugostitelja Međimurja

darko mihalicUpravni odbor Udruženja ugostitelja Međimurja je na sjednici održanoj 19.12.2022. donio Odluku o financiranju sanitarnog pregleda članovima Udruženja ugostitelja Međimurja u 2023. godini.

- Financiranje sanitarnog pregleda provodit će se tijekom 2023. godine.

- Udruženje ugostitelja Međimurja će financirati sanitarni pregled u iznosu od 43,80 eura ( 330,00 kuna) svakom članu koji ostvaruje uvjete propisane Odlukom o financiranju sanitarnog pregleda članovima Udruženja ugostitelja u 2023. godini.

 

Više...

Zaključci s 34. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

kongres ugostitelja 2022 - malaU Dubrovniku se od 27. do 29. studenoga 2022. održavao 34. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore na kojem su sudjelovali i predstavnici Udruženja ugostitelja Međimurja. Ovogodišnji Kongres okupio je predstavnike struke i resornih institucija u cilju razmatranja problematike poslovanja turističko-ugostiteljskog sektora kroz utjecaj povećanja ulaznih troškova i cijena energenata, porezna opterećenja te nedostatak kvalificirane radne snage.
Nakon izlaganja o aktivnostima Ceha u proteklih godinu dana, a o aktualnoj problematici struke, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Joso Smolić, izdvojio je glavne probleme te su predložena moguća rješenje koja će u obliku Zaključaka biti upućena Vladi RH i nadležnim ministarstvima.
Više...

Darko Mihalic i dalje ostaje na mjestu predsjednika Udruženja ugostitelja Međimurja

darko mihalicDarko Mihalic, vlasnik Ugostiteljskog obrta, Caffe bar "Fašeranec" iz Čakovca, ponovno je izabran za predsjednika Udruženja ugostitelja Međimurja. Izbori za tijela Udruženja ugostitelja Međimurja za mandatno razdoblje 2022.-2026. održani u skladu s Odlukom Hrvatske obrtničke komore o raspisivanju i provođenju izbora za tijela jedinstvenog komorskog sustava HOK-a i Odlukom o kriterijima za provođenje izbora za tijela Udruženja ugostitelja Međimurja za mandatno razdoblje 2022.-2026. godine, te zaključeni održavanjem Konstituirajuće sjednice Skupštine dana 28. rujna 2022. godine.

Udruženje ugostitelja Međimurja organiziralo 8. Gastro izložbu

Gastro izložba 2015 - sudionici 2U sklopu manifestacije “Advent u gradu Zrinskih”, u organizaciji Udruženja ugostitelja Međimurja i podršku Turističke zajednice grada Čakovca i Turističke zajednice Međimurske županije, u nedjelju, 13. prosinca 2015. godine u zgradi Scheier u Čakovcu, održana je  8. Gastro izložba - Bajkoviti okusi Međimurja.

- Prije osam godina započeli smo s organizacijom prve Gastro izložbe i cilj koji smo si onda zadali, polako se ostvaruje. Za sve više ljudi Međimurje postaje poželjna turistička i gastronomska destinacija. Čuva se tradicija, ali se prate i trendovi. Prilagođavamo se i surađujemo, jer samo tako možemo doći do konkretnih rezultata, kazao je Mijo Turk predsjednik Udruženja ugostitelja Međimurja prilikom svečanog otvorenja manifestacije.
Više...

6.Gastro izložba - Bajkoviti okusi Međimurja

untitledU organizaciji Udruženja ugostitelja Međimurja i uz podršku Turističke zajednice Međimurske županije, u Restoranu «Prepelica» u Otoku kraj Preloga će se u petak,22.ožujka 2013. godine s početkom u 17 sati održati 6. Gastro izložba - Bajkoviti okusi Međimurja.

Organizatori najavljuju predstavljanje desetak renomiranih međimurskih ugostitelja uz čija će se jela degustirati vina poznatih međimurskih vinara okupljenih u Društvu vinogradara i vinara Međimurja «Hortus Croatiae». Ugostiteljima će se pridružiti radionica kolača i sirana, proizvođači bučinog ulja, domaćih likera i rakije, učenici Srednje škole Prelog, te predstavnici Udruženja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin.

Detalje možete saznati u Udruženju ugostitelja Međimurja ( tel/fax 040 311 465).

Više...

Gastro izložba «Bajkoviti okusi Međimurja 2012.»

DSC01419Brojnim edukativnim i promotivnim aktivnostima, Udruženje ugostitelja Međimurja nastoji poboljšati ponudu i uslugu kraja “med Murom i Dravom” koje je biranom ponudom jela i pića, te vrhunskom uslugom postalo prepoznatljivo diljem naše domovine. U cilju promoviranja i zaštite starih tradicionalnih jela te njihovog prezentiranja kroz turističku ponudu najsjevernije hrvatske županije, Udruženje ugostitelja Međimurja je uz potporu Turističke zajednice Međimurske županije u četvrtak, 05.travnja 2012. godine u Hotelu «Park» u Čakovcu organiziralo petu Gastro izložbu – Bajkoviti okusi Međimurja 2012..

Više...

Tradicionalna međimurska jela predstavljena varaždinskim gurmanima

Gastro01Na «1. međunarodnoj gastro izložbi autohtonih jela» koja je u organizaciji Udruženja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika grada Varaždina 27. listopada održana u prostorima restorana Aquacity u Varaždinu, tradicijska jela Međimurja predstavilo je četvero renomiranih ugostitelja «kraja med Murom i Dravom». Posjetitelji su mogli uživati u mesu z tiblice, turošima, cvirkima, pretepenoj juhi, pretepenim međimurskim štruklima, pečenoj raci i pečenim prepelicama, pečenju v rečici s kalapajsanim krumpirom, rolanoj pisanoj pečenki s hajdinskom kašom…. i vinima međimurskih vinara i vinogradara. Predivan mozaik boja, okusa i mirisa međimurske kuhinje zajedničkim su snagama oblikovali Dragica Horvat, vlasnica restorana «Prepelica» iz Otoka, Branko Blešć, vlasnik restorana «Kristal» iz Čakovca, Mirjana Čanadi, vlasnica pansiona «Ilonka» iz Murskog Središća i Damir Medved, vlasnik kavane «Argentina» iz Kuršanca.