Aktivnosti

Iznimno povoljne cijene nastupa na sajmovima u 2017.-oj godini

Poljoprivredni sajam u Novom SaduObrtnička komora Međimurske županije u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom i Međimurskom županijom i ove godine organizira nastupe svojih članova na domaćim i inozemnim sajmovima uz vrlo povoljne cijene nastupa. Tako se primjerice na međunarodnim obrtničkim sajmovima u Münchenu, Mostaru i Celju možete predstaviti po 70% nižim cijenama , u Gračanici, Novom Sadu i Zenici plaćate samo 50% iznosa cijene izložbenog prostora, dok je na pojedinim sajmovima u Hrvatskoj nastup besplatan. Više saznajte u Obrtničkoj komori Međimurske županije: kontakt osoba stručni suradnik Robert Varga, 040 313 971, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Plan međunarodnih i regionalnih sajmova HOK-e za 2017.

I ove godine povoljnije na sajmove

Pula 2014Obrtnička komora Međimurske županije će u suradnji s Međimurskom županijom i ove godine svojim članovima sufinancirati nastupe na sajmovima. Tako će međimurski obrtnici imati mogućnosti povoljnije se predstaviti na sajmovima u Virovitici (veljača), Osijeku (ožujak), Nedelišću (lipanj), Karlovcu (kolovoz), Gudovcu (rujan), Krapini (rujan), Požegi (rujan), Puli (listopad), Splitu (listopad) i Križevcima (studeni). Detaljne informacije možete saznati u Obrtničkoj komori Međimurske županije, kontakt osoba Robert Varga, 040 311 515, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . U suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, ove se godine organiziraju nastupi na sajmovima u Münchenu (veljača), Gračanici (travanj), Novom Sadu (svibanj), Celju (rujan) i Zenici (listopad). Za nastup na inozemnim sajmovima vrlo je važno prijaviti nastup i do nekoliko mjeseci unaprijed.
Plan nastupa na sajmovima za 2016. godinu

HOK organizira i sufinancira nastup na IHM-u 2016. u Münchenu

IHM-Signatur 2016Hrvatska obrtnička komore i sljedeće godine vodi obrtnike na Međunarodni obrtnički sajam u Münchenu 2016. (IHM 2016.), najvažniji i najveći sajam obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva u Europi koji će se održati od 24. veljače do 1. ožujka 2016.
Hrvatska obrtnička komora organizira i sufinancira s 30% troškova standardno uređenog izložbenog prostora - kolektivan nastup članova HOK-a na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu 2016. (IHM 2016.).
Rok prijave nastupa je 08.01.2016. godine, ili do popune izložbenog prostora
Dodatne informacije se mogu dobiti ovdje, odnosno u Hrvatskoj obrtničkoj komori na broj telefona 01/48-06-650 ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  . Kontakt osoba: Dražen Horvat.
 

"Kupujmo hrvatsko" 21.10.2015. na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Kupujmo hrvatskoHrvatska gospodarska komora u srijedu 21. listopada 2015. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu organizira akciju «Kupujmo hrvatsko». Prodajna akcija će se održavati u vremenu od 9:00 do 18:00 sati, a kotizacija za obrtnike je 500,00 kuna. Potvrdu o uplati zajedno s Prijavnim obrascem do 18.09.2015. pošaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili telefaks 311 161.

Prijavni obrazac
Podaci o uplati

Međimurski obrtnici se predstavljaju na 21. osječkom proljetnom sajmu

Osijek 2014

U Osijeku se od 07. do 09. ožujka održava 21.osječki proljetni sajam na kojem se predstavlja i desetak članova Obrtničke komore Međimurske županije. Uz poljoprivrednu mehanizaciju i priključne strojeve proizvedene u radionicama međimurskih obrtnika, posjetiteljima sajma se predstavljaju i proizvođači koščičnog (bučinog) ulja, međimurskih suvenira, kamina i zaštitne odjeće, te lamela i disk kočnica.

Nastup na zajedničkom izložbenom prostoru organizirala je Obrtnička komora Međimurja uz  financijsku podršku Međimurske županije.


Izuzetno povoljni uvjeti zajedničkog nastupa

osjecki-proljetni-sajamObrtnička komora Međimurske županije i Međimurska županije organiziraju nastup obrtnika  na 21. Osječkom proljetnom sajmu koji će se od 07.-09.03.2014. održavati na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku. Sajamska manifestacija je nastala iz potrebe podrške poljoprivrednoj proizvodnji, kao osnovnoj djelatnosti ove regije, a održava se svake godine u ranom proljetnom terminu, na početku novog sjetvenog ciklusa.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i predstavite svoje proizvode i usluge na izložbenom prostoru Obrtničke komore Međimurske županije i Međimurske županije uz izuzetno povoljne uvjete nastupa. S obzirom na ograničen prostor, najljepše Vas molimo da se što prije javite na 311-515, odnosno Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Detalje potražite na www.os-sajam.hr .


Predstavite se besplatno na 16.OGS-u u Križevcima

OGS_Krizevci_2013Obrtnička komora Međimurske županije u suradnji s Međimurskom županijom organizira nastup svojih članova na 16. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije koji će se od 08.-10.studenog 2013. održavati u Križevcima.

Zahvaljujući zajedničkoj suradnji omogućen je besplatan nastup svim članovima Obrtničke komore Međimurske županije koji su uredno podmirili svoje obveze prema komorskom sustavu. Molimo sve zainteresirane izlagače da se što prije jave u Obrtničku komoru Međimurske županije, na 040 312 643, odnosno putem e-maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .


Ne propustite nastupiti na inozemnim sajmovima

Bavarija_Srnec_-_Mostar_2013I ovog proljeća, međimurski se obrtnici mogu sresti na sajamskim manifestacijama diljem lijepe naše, ali i susjednih zemalja. Brojnim samostalnim nastupima dodajmo i zajedničke nastupe na 55.Međunarodom sajmu obrtništva u Zagrebu i Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, na kojima su se osobito istaknuli obrti «SAZ M» iz Čakovca i «Bačvarija Srnec» iz Nedelišća. Od sutra pa do nedjelje, međimurski obrtnici će se promotivnim materijalima predstaviti posjetiteljima 3.sajma obrtništva i poduzetništva LOS 2013. u Ljubljani. Na žalost, zbog kašnjenja s prijavama, nastupi naših predstavnika na izložbenom prostoru Hrvatske obrtničke komore u Prištini i Beogradu neće biti realizirani. Da bi spriječili takve slučajeve, pozivamo obrtnike koji su zainteresirani za nastupe na međunarodnim sajmovima u Celju (rujan), Zenici i Skopju (listopad) da već sada jave, kako bi što uspješnije mogli organizirati i realizirati njihovo predstavljanje na inozemnom tržištu.

Prijavite se za besplatno sudjelovanje u akciji "Kupujmo hrvatsko" 2013.

Kupujmo_hrvatsko_2012._u_akovcuHrvatska gospodarska komora i ove godine organizira akcije «Kupujmo hrvatsko» i «Vrijedne ruke» koje će se od sredine travnja do sredine rujna održati u svim županijskim središtima. Akcija započinje 19.travnja 2013. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, a završava 14. rujna 2013. na Trgu Republike u Čakovcu. Prijave za nastup u bilo kojem od dvadeset i jednog grada koji sudjeluju u akciji, traju do četvrtka, 11.travnja 2013. godine. Sudjelovanje u akciji je besplatno!

Poziv

Prijavnica       

Spisak gradova s datumima održavanja


Međimurski obrtnici na izložbi suvenira Kvarner EXPO 2013. u Opatiji

KvarnerEXPO_2013._-_Studio_Peter_iz_Svete_Marije-001Jučer, 27.03.2013., je u Opatiji otvorena jubilarna deseta prodajna izložba suvenira Hrvatske – KvarnerEXPO 2013.. na kojoj se predstavlja i šestero međimurskih izlagača. Na zajedničkom prostoru Obrtničke komore Međimurske županije, posjetitelji mogu vidjeti umjetničku keramiku «Keremike Vrbanec» iz Mačkovca, unikatne svilene marame «Studia Peter» iz Svete Marije i zidne satove napravljene od gramofonskih ploča čakovečkog obrta «Studio obscura». «B unique» iz Čakovca predstavlja novu kolekciju svilenih marama, OPG «Petković» iz Šenkovca likere i voćne rakije, a «Bister» iz Domašinca originalno koščično (bučino) ulje. Nastup je organizirala i sufinancirala Obrtnička komora Međimurske županije.

 

Kvarner EXPO 2013. se održava u šatoru na kupalištu Slatina u samom centru Opatije, a otvoren je do subote, 30.03.2013. do 16 sati.

Galerija fotografija


Međimurski suveniri i koščično ulje na obrtničkom sajmu u Münchenu

000008Na 65. Međunarodnom sajmu obrtništva koji se od 06. do 12. ožujka održava u Münchenu i ove se godine predstavljaju članovi Obrtničke komore Međimurske županije. U društvu 34 izlagača, na izložbenom prostoru Hrvatske obrtničke komore svoje proizvodne programe predstavljaju Keramika Fajgl iz Zasadbrega i Bister d.o.o. iz Domašinca.

Najveći europski obrtnički sajam ove je godine okupio izlagače iz 43 države svijeta, a očekuje se da će ga u šest dana ragledati više od 150.000 posjetitelja.

Obrtnička komora Međimurske županije sajamske aktivnosti nastavlja organizacijom nastupa na sajmovima u Opatiji, Ljubljani, Mostaru i Zagrebu.


"KvarnerEXPO 2013." - Započele pripreme za nastup međimurskih obrtnika

etno37Prodajnu izložbu suvenira Hrvatske «Kvarner EXPO» u Opatiji ni ove godine međimurski obrtnici neće propustiti. Obrtnička komora Međimurske županije organizira zajednički nastup svojih članova na desetom jubilarnom izdanju ove specijalizirane manifestacije. «Kvarner EXPO 13» održat će se u terminu od 27.-30. ožujka 2013. na opatijskoj Slatini. Nastup je sufinanciran, a prijave su u tijeku.

Zainteresirani za nastup dodatne informacije mogu saznati u Obrtničkoj komori Međimurske županije, Ivana Gorana Kovačića 4, Čakovec. Kontakt osoba: Robert Varga, stručni suradnik za informiranje i sajmove, tel/fax 040 311 515, e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Prijavnica


Međimurski obrtnici na sajmu "VIROEXPO 2013."

viroexpo_2013Na 18. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede «Viroexpo 2013.», koji će se od 18. do 20. siječnja 2013. godine održavati u Virovitici, u organizaciji Obrtničke komore Međimurske županije predstavljaju se i predstavnici međimurskog  obrtništva. U društvu više od 600 izlagača iz 22 države, na vanjskom se prostoru širokom lepezom proizvoda od šibe predstavlja «Košaraštvo Pogorelec», vlasnika Borisa Pogorelca iz Kotoribe, dok u unutarnjem prostoru posjetitelji mogli vidjeti  ponudu ljepila «SAZ M» obrta za trgovinu i promidžbu, vlasnika Sanija Mesarića iz Čakovca te kušati  bučino ulje tvrtke Bister d.o.o. vlasnika Ivice Bistera iz Domašinca.  Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Kraljevina Belgija.


Novi način sufinanciranja nastupa na regionalnim i međunarodnim sajmovima

sajmovi_2013

Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore je na svojoj 16. sjednici održanoj 29. studenoga 2012. godine u Zagrebu, donio odluku o Planu međunarodnih i regionalnih sajmova Hrvatske obrtničke komore za 2013. godinu. U Plan su uvršteni regionalni obrtnički sajmovi u Virovitici, Osijeku, Nedelišću, Gudovcu, Požegi, Puli, Splitu i Križevcima, specijalizirani sajam u Opatiji, te međunarodni sajmovi u Münchenu, Mostaru, Zagrebu, Ljubljani, Beogradu, Prištini, Celju, Zenici i Skopju.

Donošenjem Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o nastupu članova HOK-a na sajmovima u zemlji i inozemstvu koji stupa na snagu 01.siječnja 2013. godine mijenja se način sufinanciranja nastupa obrtnicima na regionalnim sajmovima sa dosadašnjih 50 na 30 posto. Sufinanciranje nastupa na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Zagrebu je 50 posto, a na ostalim međunarodnim sajmovima - ovisno o broju nastupa – kreće se od 30 do 50 posto.

Detaljne informacije saznajte od Roberta Varge, stručnog suradnika za informiranje i sajmove, tel/fax 311 515, e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .


Međimurski tradicijski obrti predstavljeni na međunarodnoj konferenciji u Beogradu

Meimurski_obrtnici_u_BeograduNa poziv Etno mreže – nacionalne asocijacije proizvođača rukotvorina Republike Srbije, na međunardnoj konferenciji pod nazivom “Tradicija i rukotvorine u službi regionalnog razvoja i brendiranja” koja se 29.studenoga 2012. godine održavala u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije u Beogradu sudjelovali su i predstavnici međimurskih tradicijskih i umjetničkih obrta Ivanka Vrbanec (“Keramika Vrbanec” Mačkovec), Sandra Fajgl-Herman (“Keramika Fajgl” Zasadbreg), te Lidija Vitez (Superna d.o.o.) i Robert Varga (Obrtnička komora Međimurske županije). Konferencija je okupila predstavnike institucija, Europskog udruženja za rukotvorine, medija i stukovnih organizacija iz inozemstva, a cilj održavanja susreta bilo je predstavljanje značaja i potencijala tradicije i novih brendova kao pokretača ekonomskog razvoja i prihoda za žene i mlade u ruralnim sredinama

Više...

U čakovečkom Starom gradu otvoren etno dućan "Međimursko blago"

etno ducanSuradnjom Međimurske županije - Upravnog odjela za gospodarstvo, promet i europske integracije i Muzeja Međimurja u okviru projekta „Volim domaće“, a uz pomoć ministarstava kulture, turizma i gospodarstva, u petak, 12 listopada je u čakovečkom Starom gradu otvoren prvi etno dućan «Međimursko blago»

Dućan je pokrenut s ciljem etabliranja malih proizvođača, obrtnika, obiteljskih poljoprivrednih proizvođača, trgovačkih društava i umjetnika koji se bave izradom/proizvodnjom tradicijskih međimurskih proizvoda. Ujedno je pokrenut i radi razvoja tržišta tradicijskih proizvoda na području Međimurske županije kroz unapređivanje postojećih te stvaranje novih proizvoda visoke dodane vrijednosti, odnosno proizvoda koji su certificirani, kvalitetni, drugačiji jer sadržavaju, ali i čuvaju povijest, tradiciju, običaje i kulturu Međimurja - istaknuli su na svečanom otvorenju međimurski župan, Ivica Perhoč, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, promet i europske integracije, Vesna Haluga i ravnatelj Muzeja Međimurja Vlado Kalšan.

Više...

Kvalitetnom promocijom do uspjeha na tržištu

Zajednicki_izlozbeni_prostor_OK_MZ_-_Gudovac_2012Jesenski dio ovogodišnje promocije međimurskog obrtništva na regionalnim i međunarodnim sajmovima u zemlji i svijetu započinje nastupom na 20. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu koji će se od 07.-09.rujna održavati u Gudovcu kraj Bjelovara. Obrtnička komora Međimurske županije već tradicionalno organizira predstavljanje svojih članova, te im nudi mogućnost sufinanciranja izložbenog prostora u visini od 50%. Ovu mogućnost je na sajmu u Gudovcu iskoristilo osmero obrtnika koji će se u tri dana održavanja sajma predstaviti na zajedničkom i individualnim izložbenim prostorima. Posjetitelji će moći vidjeti bačve «Bačvarije Srnec» iz Nedelišća; lamele i disk pločice obrta «Lamela» iz Gornje Dubrave; različite vrste vaga iz obrta «ISM vage Buković» iz Donjeg Mihaljevca i suvenire «Keramike Fajgl» iz Zasadbrega. Sušara i trgovina «Siladi» iz Kotoribe i «Bister d.o.o» iz Domašinca predstavljaju «koščično» ulje, «Saz M» iz Čakovca ljepila, a stručnjaci iz čakovečkog obrta «Kaja consulting» ponudit će svoje savjetodavne usluge.

Više...

Promocija međimurskih obrtnika na sajmu u Beogradu

OK_Meimurja_na_sajmu_Tehnika_u_Beogradu_2012Petero međimurskih obrtnika, proizvođača auto opreme i poljoprivrednih strojeva i uređaja, predstavilo se na 56. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu. U organizaciji Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore Međimurske županije svoje proizvodne programe predstavili su Strojobravarski obrt «METAL-KO» iz Štrigove, «Auto-Krika-Cerade» iz Nedelišća, «Strojometal» iz Mačkovca, «Lamela» iz Gornje Dubrave i «Strojarstvo Škrobar» iz Stanetinca. Predstavljanje su upotpunili promotivni materijali Međimurske županije i Turističke zajednice Međimurske županije.
Nakon sajmova u Ljubljani, Mostaru i Beogradu, međimurskim se obrtnicima ponovo pruža prilika za traženje novih poslovnih partnera kao i za učvršćivanje postojećih poslovnih suradnji na jesenskim obrtničkim sajmovima u Celju, Grazu i Zenici, te na sajmovima u Istanbulu i Skopju.

Jesenski sajmovi 2009

Obrtnička komora Međimurske županije i ove jeseni priprema zajedničke nastupe međimurskih obrtnika na regionalnim i međunarodnim sajmovima u zemlji i inozemstvu. U nastavku dopisa Vam dostavljamo spisak jesenskih sajmova s najosnovnijim podacima i cijenama izložbenog prostora bez PDV-a. Dodatne informacije možete saznati u Obrtničkoj komori Međimurske županije , Park R. Kropeka 1., Čakovec, kontakt osoba: Robert Varga, tel/fax 040 311 515. Ukoliko ste zainteresirani za nastup na bilo kojem od navedenih sajmova, najljepše Vas molimo da nas što prije kontaktirate, radi pravodobne pripreme zajedničkog nastupa i rezervacije prostora.
Posebno Vam skrećemo pozornost na novi termin Međunarodnog obrtničkog sajma u Zagrebu koji je s proljetne premješten u jesensku sajamsku manifestaciju, te se ove godine održava u isto vrijeme s još osam specijaliziranih sajmova što će, vjerujemo, pridonijeti i atraktivnosti i novim poslovnim mogućnostima.
 • 17. zagorski gospodarski zbor KRAPINA 2009.
  - 09.-12.09.2009. - KRAPINA
  - izložbeni prostor - GRATIS -
 • 17. jesenski međunarodni bjelovarski sajam
  - 11.-13.09.2009. - GUDOVAC
  - sufinancirana cijena izložbenog prostora
  - 200,00 kn/m2 uređeni zatvoreni prostor
  - 55,00 kn/m2 neuređeni vanjski prostor
  - puna cijena izložbenog prostora - 400,00 kn/m2 uređeni zatvoreni prostor
  - 110,00 kn/m2 neuređeni vanjski prostor
  - rok prijave 08.08.2009.
 • 51. međunarodni obrtnički sajam
  - 15.-19.09.2009. - ZAGREB
  - sufinancirana cijena izložbenog prostora
  - 239,00 kn/m2 uređeni zatvoreni prostor
  - 65,00 kn/m2 neuređeni vanjski prostor
  - puna cijena izložbenog prostora - 797,70 kn/m2 uređeni zatvoreni prostor
  - 216,73 kn/m2 neuređeni vanjski prostor
  - rok prijave 20.07.2009.
 • 42. međunarodni obrtnički sajam u Celju
  - 09.-16.09.2009. - CELJE
  - sufinancirana cijena izložbenog prostora
  - 122,00 EUR/m2 uređeni zatvoreni prostor
  - puna cijena izložbenog prostora - 244,00 EUR/m2 uređeni zatvoreni prostor
 • ZEPS 2009. - 16. generalni BH sajam
  - 06.-11.10.2009. - ZENICA
  - sufinancirana cijena izložbenog prostora
  - 120,00 EUR/m2 uređeni zatvoreni prostor
  - puna cijena izložbenog prostora - 240,00 EUR/m2 uređeni zatvoreni prostor
 • 12.obrtnički sajam Istre
  - 08.-11.10.2009. - PULA
  - sufinancirana cijena izložbenog prostora
  - 290,00 kn/m2 uređeni zatvoreni prostor
  - 75,00 kn/m2 neuređeni vanjski prostor
  - puna cijena izložbenog prostora - 580,00 kn/m2 uređeni zatvoreni prostor
  - 150,00 kn/m2 neuređeni vanjski prostor
  - rok prijave 01.09.2009.
 • 10. obrtnički i poduzetnički sajam u Požegi, 25.-27.09.2009.


  Napominjemo:
  Obrtnici koji nisu podmirili svoje obveze plaćanja komorskog doprinosa ili dugovanja za nastup na nekom od sajmova u organizaciji HOK-e, ne mogu prijaviti nastup na sajmu dok ne podmire svoje obveze.