Projekti

„Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva“ - Najava Javnog poziva za bespovratna sredstva Ministarstva poduzetništva i obrta

Strukturni-i-investicijski-fondoviKako bi izašlo ususret zainteresiranim poduzetnicima i što prije ih informiralo o budućim uvjetima propisanima Javnim pozivom na dostavu projektnih prijava te im tako pravovremenim podacima pomoglo u pripremi projektnih prijava, Ministarstvo poduzetništva i obrta  najavljuje Javni poziv na dostavu projektnih prijava te potencijalnim prijaviteljima daje informacije koje uključuju: sažetak poziva na dostavu projektnih prijava, prihvatljive prijavitelje, prihvatljive aktivnosti i neprihvatljive projekte.

Potpore su namijenjene malim i srednjim poduzetnicima u Republici Hrvatskoj, a obuhvaćaju dvije vrste područja koja će se financirati, odnosno, dvije grupe potpora:   Grupa 1. Jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva i Grupa 2. Jačanje konkurentnosti turizma.

Ukupan iznos sredstava za financiranje  je 255.714.160,00 kn pri čemu je minimalan iznos potpore 3.800.000 kn a maksimalan iznos 26.000.000 kn sufinanciranja bespovratnih sredstava prema prihvatljivim troškovima.

Više...

Velik interes obrtnika za bespovratna sredstva Ministarstva poduzetništva i obrta

MinpoMinistarstvo poduzetništva i obrta u tri je tjedna objavilo ukupno dvadeset i tri natječaja iz programa «Poduzetnički impuls 2012.» u ukupnom iznosu od 376 milijuna kuna. Natječaji za bespovratna sredstva, između ostalih, namijenjeni su i poduzetnicima početnicima, ženama poduzetnicama, mladima u poduzetništvu, dobivanju normi, certifikata i znakova kvalitete, poboljšanju uvjeta proizvodnje i unapređenju poduzetničke infrastrukture, novim tehnologijama, razvoju i primjeni inovacija, brzorastućim obrtima, cjeloživotnom obrazovanju za obrtništvo i obrazovanju za poduzetništvo, socijalnom poduzetništvu i poduzetništvu u kulturi…

Informacije o natječajima obrtnici mogu dobiti u Obrtničkoj komori Međimurske županije, a dokumentacija se šalje u Ministarstvo poduzetništva i obrta i u Hrvatsku agenciju za malo gospodarstvo.

Detalje ( javni poziv, projekt, prijavni obrazac) možete vidjeti na www.minpo.hr .


USKORO: 13 milijuna eura bespovratnih sredstava Europske unije za «zeleno poduzetništvo»

Eu_bespovratna_sredstvaMali i srednji poduzetnici u drugoj polovici ove godine ponovno imaju priliku prijaviti se za nepovratna sredstva iz EU pretpristupnih fondova, a ukupno će biti dodijeljeno 13 milijuna eura potpore. Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije objavila je godišnji plan dodjele bespovratnih sredstava unutar programa IPA IIIC komponente – Regionalna konkurentnost za 2012. godinu.

Godišnjim planom predviđena je objava dvije sheme za dodjelu bespovratnih sredstava Europske unije: Izgradnja poslovne infrastrukture i Potpora jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva.

Izgradnja poslovne infrastrukture - Cilj sheme dodjele bespovratnih sredstava za izgradnju poslovne infrastrukture je ulaganje u razvoj nove i postojeće infrastrukture u poslovnim zonama, razvoj novih i postojećih poslovnih inkubatora i ostalih subjekata za pružanje potpore malom i srednjem poduzetništvu te ulaganje u razvoj javne turističke infrastrukture i pratećih usluga. To će u konačnici rezultirati razvojem i jačanjem sektora malog i srednjeg poduzetništva te stvaranjem novih radnih mjesta, posebice u slabije razvijenim područjima. Natječaj je namijenjen financiranju projekata jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, lokalnih i regionalnih organizacija i trgovačkih društava u javnom vlasništvu te lokalnih i regionalnih turističkih zajednica.

Više...

Kako do novca iz EU fondova ?

Kako_do_novca_iz_EU_fondova.jKao odgovor na brojne upite poduzetnika vezane uz natječaj ‘Potpora jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva’ koji se financira iz pretpristupnog programa IPA komponente IIIC – Regionalna konkurentnost za 2011 godinu, te pripremu za financiranje Vaših ideja iz strukturnih fondova Europske unije, stručnjaci konzultantske tvrtke Superna d.o.o. iz Čakovca ( tvrtke koja  pruža tehničku i savjetodavnu podršku tvrtkama i institucijama te javnoj upravi na području financiranja projekata i poduzetničkih ideja kroz EU fondove u svim fazama ) Vas pozivaju na besplatnu prezentaciju primjera dobre prakse.

Više...

Kvalitetnom suradnjom do kvalitetnih rezultata

Darko_Varga_Slavko_Faltak_Daniel_Zelko_i_Milan_Belec_sastank_CakovcuSuočeni s činjenicom da su tradicijski i umjetnički obrti izgubili bitku s gospodarskom krizom,te njihovo izumiranje nije samo fraza, nego surova realnost, u Obrtničkoj komori Međimurske županije nastoje promijeniti situaciju i afirmaciji tradicijskih i umjetničkih obrta dati novi zamah. U srijedu, 25.siječnja, organiziran je susret s predstavnicima Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljutomer, Centra DUO ( domačih in umetnostnih obrti) i Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, te se razmjenom iskustava pokušalo doći do kvalitetnih rješenja kojima će se kroz buduće zajedničke aktivnosti kroz tradicijske i umjetničke obrte ne samo očuvati tradicija, nego će se i nadograditi, odnosno dati će joj se dodatna vrijednost.

Više...

Veliki interes poduzetnika za bespovratna sredstva Europske unije

DSC01370Danas je u prepunoj dvorani Tehnološko inovacijskog centra u Čakovcu održana informativna radionica na kojoj je predstavljen natječaj „Potpora jačanju konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva“ koji se financira iz pretpristupnog programa IPA IIIC «Regionalna konkurentnost za 2011. godinu). Bespovratna sredstva namijenjena su poduzetnicima proizvodnih prvenstveno djelatnosti, te samo nekim proizvodnim i uslužnim djelatnostima, a sufinancira se investiranje u nove tehnologije, zeleno gospodarstvo, zaštitu okoliša, energetski učinkovitiju proizvodnju, dobivanje certifikata… Financiranje pojedinačnog projekta kreće se od minimalno 50 .000 do maksimalno 200.000 eura, od čega je minimalan udio poduzetnika 15%, a Europske unije 85%. Rok za prijavu projekata je 20.02.2012. u 16 sati.

Više informacija o natječaju i prijavnu dokumentaciju može se naći na web-stranicama SAFU-a (Središnje agencije za financiranje i ulaganje): http://www.safu.hr/hr/natjecaji/pregled/341/potpora-jacanje-konkurentnosti-hrvatskog-malog-i-srednjeg-poduzetnistva , a neslužbeni prijevod natječaja na www.croenergo.hr .

Sredstva iz IPARD-a za tradicijske i druge obrte dostupna do 29. veljače

Obnavljanje_meimurske_hieTreći krug IPARD natječaja za Mjeru 302 „Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti“ objavljen je 2. siječnja, a trajat će do 29. veljače 2012.; javni natječaj objavljen je u Narodnim novinama, a dostupan je i na web stranici Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja (www.mps.hr) te na web stranici Agencije za plaćanja (www.apprrr.hr) - u rubrici Natječaji, gdje se nalazi i Pravilnik, zatim Vodič za korisnike te potrebni obrasci .

Kao što je to bio slučaj i u prethodna dva natječaja, u sklopu Mjere 302 dopušteno je ulaganje u tradicionalne obrte tj. izgradnju, rekonstrukciju i/ili opremanje objekata za uspostavljanje tradicijskih obrta, uključujući objekte za pakiranje i trženje proizvoda tradicijskih obrta.

Više...

Besplatna radionica za zainteresirane za EU-natječaj za jačanje konkurentnosti 17. siječnja 2012. u Čakovcu

euro2012

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), 19. prosinca 2011. godine objavila je natječaj «Potpora jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva» koji se financira iz pretpristupnog programa IPA komponente IIIC – Regionalna konkurentnost za 2011 godinu.

Informativna radionica na kojoj ćete moći saznati više o raspisanom natječaju i uvjetima koje treba zadovoljiti kod prijave u Čakovcu će se održati u utorak, 17.01.2012. godine, u multimedijalnoj dvorani Tehnološko inovacijskog centra u ulici Bana Josipa Jelačića 22 (bivša vojarna) s početkom u 10,00 sati.

Obzirom na veliku zainteresiranost poduzetnika, vrlo je važno prijaviti svoj dolazak. Na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript dovoljno je poslati svoje ime i prezime, te naziv obrta.

Molimo Vas da to učinite odmah.

 

Više...