Vijesti

Priključite se manifestaciji "Obrtnički kotlić 2019."

kotlic gulasU petak 30. kolovoza 2019. godine Udruženje hrvatskih obrtnika Ludbreg u suorganizaciji s gradom Ludbregom i Turističkom zajednicom grada Ludbrega organizira manifestaciju „Obrtnički kotlić 2019." s početkom u 15h na Trgu Svetog Trojstva u Ludbregu.„Obrtnički kotlić 2019" održat će se u sklopu manifestacije „Dani ludbreške Svete Nedjelje" kada Ludbregom prođe i do 100 000 posjetitelja. Cilj ove manifestacije je druženje i promocija obrtništva i obrtnika.
Kuhanje gulaša predviđeno je od 15h do 18h, potom će se spremljeni gulaš podijeliti posjetiteljima manifestacije, građanima grada Ludbrega i gostima.
Udruženje obrtnika Međimurske županije poziva zainteresirane obrtnike da im se jave ( 040 310 405 ) kako bi formirali ekipu međimurskih obrtnika koja će sudjelovati na ovoj manifestaciji.

Vozite jeftinije s APIOS karticom

Potpisivanje sporazuma APIOS 23072019 - malaPredsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak i direktorica maloprodaje tvrtke APIOS d.o.o. Ivana Kulaš Anić, jučer su potpisali sporazum o poslovnoj suradnji zahvaljujući kojem će zainteresirani članovi Obrtničke komore Međimurske županije moći ostvariti popust prilikom kupnje naftnih derivata na benzinskim servisima tvrtke APIOS d.o.o.. , OMV-ovog brand partnera. Popust možete ostvariti putem APIOS kartice koju možete preuzeti na Benzinskom servisu Čakovec, Ulica Globetka 12 uz potvrdu o podmirenim obvezama prema Obrtničkoj komori Međimurske županije koju izdaje Obrtnička komora Međimurske županije, Ivana Gorana Kovačića 4, Čakovec. 
Popusti vrijede na svim benzinskim servisima tvrtke APIOS d.o.o. diljem Hrvatske ( www.apios.hr ).

Povoljnije do majstorskog ispita

elektroinstalaterJoš tjedan dana je preostalo za prijavu kandidata koji će u jesenskom roku polagati majstorske ispite u organizaciji Obrtničke komore Međimurske županije. Položen majstorski ispit uvjet je za otvaranje obrta većine djelatnosti i jedan od uvjeta za dobivanje dozvole (licence) za izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja (obvezan i za obrte i za poduzeća), a posjedovanje licence omogućava i uključivanje u mjere koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Više...

Raspisan natječaj za prijam u radni odnos

natječajNa temelju odluke Upravnog odbora Obrtničke komore Međimurske županije raspisujemo natječaj za prijam u radni odnos na određeno vrijeme radnika na poslovima stručnog suradnika za obrazovanje.

Ponude na natječaj, s dokazima o ispunjavanju uvjeta natječaja, primaju se do 28.06.2019. godine, a dostavljaju se na adresu Obrtničke komore Međimurske županije, Čakovec, I.G.Kovačića 4.

Natječaj

Zabrana prometovanja teretnih vozila u Saveznoj Republici Njemačkoj

transportOd 1. srpnja 2019. do 31. kolovoza 2019. promet će biti zabranjen za teretna motorna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona i za teretna motorna vozila s prikolicom svake subote od 7:00 do 20:00 sati. Zabrana prometovanja nedjeljom i praznicima od 00:00 do 20:00 sati i dalje ostaje na snazi.
Zahtjeve za izdavanje dozvola za izuzeće od zabrane trebaju se uputiti njemačkoj Službi za cestovni promet nadležnoj za granični prijelaz na kojem se ulazi u Njemačku.
Izuzeća od zabrane odnose se na prijevoz: svježeg mlijeka i mliječnih proizvoda, svježeg mesa i mesnih proizvoda, svježe ribe, žive ribe i svježih ribljih proizvoda, kvarljivog voća i povrća, praznih teretnih vozila koja su povezana s prijevozom gore navedenih namirnica.

Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2019. godinu.

idejaMinistarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s Ministarstvom kulture, s ciljem jačanja malog i srednjeg poduzetništva u kulturi, objavilo je Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2019. godinu. Poziv je otvoren za gospodarske subjekte koji djeluju u područjima: izvedbenih umjetnosti, vizualnih umjetnosti, književno-nakladničke i knjižarske, audiovizualne djelatnosti (koja obuhvaća i djelatnost razvoja i proizvodnje videoigara umjetničkog i kulturnog značaja). Javni poziv bit će otvoren do 8. srpnja 2019. godine, a tekst Javnog poziva dostupan je na  https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=23230 .

Više...

«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 1 od 89