Dragutinu Madjaru uručena nagrada za životno djelo «Obrtnik Međimurja»

dragutin_madjar_-_dobitnik_nagrade__za_zivotno_djeloSvečanom proslavom održanom u petak, 9. prosinca u Domu sindikata u Čakovcu, Obrtnička komora Međimurske županije obilježila je 17 godina svog utemeljenja. Predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije, Slavko Faltak tom se prilikom osvrnuo i na aktualno stanje obrtništva u Međimurju, koje je u sve većim problemima: - Želim naglasiti da smo nešto naučili od drugih te da je na našoj nedavnoj skupštini zaključeno da smo, ne uvaže li se bar neki naši zahtjevi za poboljšanje poslovanja, spremni ići na mnogo radikalnije poteze nego je to bilo do sada, kada smo samo predlagali i pasivno očekivali nekakav plus, kojega uglavnom nismo dočekali. Proslava obljetnice je prilika za isticanje pojedinaca koji su svojim radom pridonijeli razvoju, promociji i časnom zvanju obrtnika, odnosno za dodjeljivanje najviših komorskih priznanja. Tako je nagrada za životno djelo - statua «Obrtnik Međimurja», uručena gospodinu Dragutinu Madjaru, prijevozniku iz Čakovca, za 26 godina rada u obrtništvu kao uglednom, uspješnom i časnom obrtniku za izuzetan doprinos u osnivanju i razvoju obrtničkih institucija, te za dugogodišnji uspješan rad na promidžbi obrtništva.

 

Plakete Majstor godine za postignute značajne poslovne rezultate, ostvarena tehnološka unapređenja, postignutu visoku razinu kvalitete proizvoda i usluga, za postignute visoke rezultate u poduci učenika za obrtnička zvanja dodijeljene su Josipu Bartoliću, autolimaru iz Donjeg Mihaljevca, Stjepanu Mišiću, prijevozniku iz Podbresta i Robertu Čavničaru, plastičaru iz Prhovca.
Diplome za izniman doprinos u promidžbi, poticanju i unapređenju obrtništva i obrtničkog komorskog sustava uručene su Draženu Vrbancu – elektromehaničaru iz Čakovca, Miji Frančiću – fotografu iz Donje Dubrave, Zvonku Molnaru – električaru iz Nedelišća, Nenadu Baksi – metalcu iz Strahoninca i Branku Blešću – ugostitelju iz Čakovca.

Na svečanoj proslavi uručena su i priznanja za dugogodišnji marljiv i ustrajan rad u obrtu i razvoju obrtništva, obrtnicima koji ove godine obilježavaju više od 20 godina rada u obrtu.
Priznanja su dobili : Damir Kipke – limar iz Strahoninca, Ivan Toplek – ugostitelj iz Donjeg Hrašćana, Anđela Levačić – frizerka iz Pleškovca, Milenko Hrustek – prijevoznik iz Šenkovca, Olga Križaj – trgovkinja iz Svete Marije, Stanislav Branda – prijevoznik iz Gornjeg Mihaljevca, Đuro Horvat – serviser iz Donje Dubrave, Josip Zvonarek – serviser iz Preloga, Blaženka Kristofić – cvjećarka iz Male Subotice, Ivan Sobočan – elektrotehničar iz Ivanovca, Stanka Žganec – prijevoznica iz Gornjeg Kraljevca, Branko Žganec – prijevoznik iz Murskog Središća, Biserka Horvat – frizerka iz Male Subotice, Ivan Rožman – stolar iz Pribislavca, Dejan Srnec – tekstilac iz Mačkovca, Josip Novak – prijevoznik iz Dunjkovca, Josip Sobočanec – ugostitelj iz Preloga, Alojz Tomšić – vinogradar iz Železne Gore, Dragica Horvat – ugostitelj iz Čakovca, Đurđica Marković – trgovkinja iz Donjeg Mihaljevca, Zdenka Dravec – ugostitelj iz Podturna, Vladimir Mesarić – elektroinstalater iz Svetog Martina na Muri, Mladen Novak – metalo galanterist iz Nedelišća, Zvonko Zvonarek – informatičar iz Preloga, Stjepan Šantek – poljoprivrednik iz Dekanovca, Stjepan Mihalec – staklar iz Domašinca, Zvonimir Zrna – klesar iz Hodošana, Franjo Patafta – građevinar iz Strahoninca, Vladimir Dobranić – prijevoznik iz Murskog Središća, Krešimir Sačer – kovinotokar iz Čakovca, Davor Križnik – grafičar iz Čakovca, Suzana Mauko – frizerka iz Štrigove i Robert Rrasi – zlatar iz Čakovca.

Međimurskim obrtnicima su njihov dan čestitali predsjednik Hrvatske obrtničke komore, gospodin Dragutin Ranogajec i međimurski župan Ivica Perhoč. Čestitkama su se pridružile i kolege i prijatelji iz prijateljskih područnih obrtničkih komora i udruženja obrtnika.

Gospodinu Dragutinu Madjaru nagrada za životno djelo

Gospodin Dragutin Madjar rođen je 1954 godine u Novom Selu Rok. Kao tehničar cestovnog prometa, a kasnije i VKV vozač cestovnog prometa radno iskustvo je četrnaest godina stjecao u nekadašnjem Građevinskom kombinatu Međimurje. Vlastiti obrt otvara 1985. godine i kao samostalni prijevoznik djeluje već 26 godina.

Gospodin Madjar bio je član Upravnog odbora Obrtničke komore Međimurske županije odmah nakon njezinog osnutka od 1994.-1998. godine. Bio je aktivan i u skupštinama Komore i Udruženja obrtnika Međimurske županije.