Krizi u inat - više novih izlagača

MESAP_2011Na novouređenom sajamskom prostoru u Nedelišću kraj Čakovca, od 17. do 19. lipnja 2011. godine održan je 13. Međimurski sajam poduzetništva «MESAP 2011» na kojem se predstavilo 238 izlagača iz Međimurja, osam hrvatskim županija, Slovenije i Srbije.

Obrtnička komora Međimurske županije i ove je godine predstavljala svoje aktivnosti na vlastitom izložbenom prostoru od 24m². Posjetitelji su upoznati s uvjetima potrebnima za registraciju obrta, polaganje majstorskih i ispita o stručnoj osposobljenosti, mogućnostima korištenja pravne pomoći, sufinanciranja nastupa na sajmovima, stipendiranja naučnika…

U dijelu izložbenog prostora predstavio se obrt Studio keramike «Magic art» iz Belice, čija je vlasnica, gospođa Tea Kapelari Obadić na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Zagrebu ove godine osvojila prvu nagradu «Vrijedne ruke» u kategoriji «Najbolji proizvod ženskog poduzetništva», dok se na drugom dijelu izložbenog prostora Obrtničke komore Međimurske županije sa svojim aktivnostima predstavilo i Udruženje ugostitelja Međimurja.


 

Za potrebe nastupa na sajmu napravljen je promidžbeni spot koji je u vrijeme trajanja sajma emitiran na lokalnom radiju (može se čuti na našoj web stranici), dok je u posebnoj promidžbenoj emisiji predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije, gospodin Slavko Faltak obrtnike upoznao s novim uslugama ( VISA Obrtničkom karticom i projektom SMS obrtnik).

MESAP 2011. otvorio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Božidar Pankretić. Osim drugih visokih dužnosnika i brojnih gostiju, među kojima je bio i predsjednik Hrvatske obrtničke komore, gospodin Dragutin Ranogajec, otvorenju trodnevnog sajma prisustvovao je i velik broj gospodarstvenika.