Uspješna promocija međimurskog obrtništva na 14.međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru

Izlobeni_prostor_OK_M_u_Mostaru_2011Da se sustavno i ciljano ulaganje u promociju vlastitih djelatnosti, proizvoda i usluga itekako isplati, i ove su se godine uvjerili međimurski obrtnici, predstavljajući se od 05.-09.travnja 2011. godine na 14. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Nastavljajući prošle godine započetu suradnju s poduzetnicima i institucijama Hercegovačko-neretvanske županije, te Generalnim konzulom Republike Hrvatske u Mostaru, gospodinom Velimirom Plešom, obrtnici najsjevernije hrvatske županije sve više osjećaju pozitivne efekte svog pojavljivanja na (za većinu njih) novom tržištu, te vrlo konkretne i opipljive rezultate.

 

Obrtnička komora Međimurske županije je u suradnji s Međimurskom županijom i Hrvatskom obrtničkom komorom omogućila međimurskim obrtnicima besplatno predstavljanje na 14. Međunarodnom gospodarskom sajmu u Mostaru. Tako je više od 60.000 posjetitelja moglo upoznati proizvodni asortiman «Lamela» strojobravarskog obrta iz Gornje Dubrave, «Strojarstva Branilović» iz Čakovca, Izrade metalnih proizvoda Varga iz Strahoninca, obrta «Elektro Novak» iz Gornjeg Hrašćana, «VDG servisa» iz Strahoninca, Stolarske radionice Serec iz Nedelišća i Restorana «Prepelica» iz Otoka koji su se predstavili putem kataloga i brošura. Obrt «Sandukar - drvna galanterija i pilana» iz Totovca na sajmu je predstavio svoju kolekciju drvenih suvenir kutija, «Bačvarija Srnec» iz Nedelišća zaokupila je pažnju posjetitelja bačvom s rezbarijom, Strojobravarski obrt «METAL-KO» iz Svetog Urbana predstavio je malčer vrhunske izrade, a Sušara i trgovina Siladi iz Kotoribe posjetitelje sajma u Mostaru upoznala je s međimurskim koščičnim uljem, međimurskom čokoladom i prirodnim sapunima. Na izložbenom prostoru Hrvatske obrtničke komore samostalno se predstavio i obrt «Plastometalik» iz Male Subotice.

 

Istovremeno s promocijom međimurskog obrtništva, putem promotivnih materijala Turističke zajednice Međimurske županije i Turističkog klastera «Sve se tu najde med Murom i Dravom» odvijala se i promocija međimurske tradicije, novih turističkih proizvoda, ugostiteljskih potencijala i kulturnih znamenitosti.