Međimurskim obrtnicima čak četiri nagrade na 53.međunarodnom sajmu obrtništva u Zagrebu.

Meimurski_izlagai__53.MOSMinistarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i ove je godine najuspješnijim izlagačima Međunarodnog obrtničkog sajma u Zagrebu dodijelilo nagrade «Vrijedne ruke». Nagrade su dodijeljene najboljem poduzetniku-izlagaču-obrtniku za najbolji proizvod; najbolji izvozni proizvod; inovativni proizvod; tradicionalni (umjetnički) proizvod i za najbolji proizvod ženskog poduzetništva.

Da međimurski obrtnici zaista imaju vrijedne ruke kao i proizvode vrhunske kvalitete, pokazuje činjenica da su dobili nagrade u čak tri kategorije, dok je Obrtnička komora Međimurske županije dobila priznanje za visoku razinu ukupnog nastupa na 53.MOS-u.

Prva nagrada u kategoriji najbolji proizvod ženskog poduzetništva pripala je Tei Kapelari Obadić, vlasnici Magic Art Studija keramike iz Belice za kolekciju «Međimurska fijolica» izrađene deccupage tehnikom. Druga nagrada u kategoriji tradicionalni (umjetnički) proizvod dodijeljena je Draženu Vrbancu, vlasniku obrta Keramika Vrbanec za keramičko jaje oslikano čipkom, a druga nagrada u kategoriji najbolji proizvod pripala je Franji Golubu, vlasniku Strojobravarskog obrta «Lamela» iz Gornje Dubrave za kolekciju lamela za vozila i građevinske i industrijske strojeve.Na zajedničkom izložbenom prostoru Obrtničke komore Međimurske županije uz navedene, predstavili su se i obrtnici Ivica Kikelj, vlasnik Stolarije Kikelj iz Čakovca i Sušara i trgovina Siladi iz Kotoribe, a nastup su brošurama i katalozima upotpunili Turistička zajednica Međimurske županije i Turistički klaster «Sve se tu najde med Murom i Dravom».

Zahvaljujući sufinanciranju Komore i Međimurske županije, nastup na ovom sajmu za međimurske obrtnike bio je potpuno besplatan.