Novim majstorima uručene diplome

Dodjela majstorskih diploma 2022 2U dvorani čakovečke "Scheierice", održana je svečana dodjela majstorskih diploma kandidatkinjama i kandidatima koji su u organizaciji Obrtničke komore Međimurske županije uspješno položili majstorski ispit na posljednja dva ispita roka.

Diplome su majstorima uručili župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak, a novi majstori su: Mario Novak, Denis Hokman, Stjepan Đurkin, Karlo Toplek, Siniša Bašek, Alen Balent, Ivan Bakač, Boris Horvat, Mladen Ivanović, Ivan Hatlak, Tihomir Jambrošić, Mihael Novak, Ivan Herman, Dejan Lovrenčić, Miroslav Košutić, Siniša Perčić, Tomislav Varga, Mihaela Mihaljac, Tomislav Huljenić, Vedrana Hrastovec-Sedlar, Lidija Lušić, Martina Vranović, Matija Levačić, Nenad Šlogar, Miljenko Bokar, Robert Režek, Mario Horvat, Nenad Čerčinović, Matija Vusić-Barlek, Dario Hajdinjak i Marko Filo.


Dva kandidata primila su po dvije majstorske diplome, a to su Dejan Lovrenčić i Miroslav Košutić. Od 33 kandidata, 27 ih je iz Međimurske županije, dok su ostali kandidati iz Varaždinske, Splitsko - dalmatinske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Dodijeljene su im diplome u 15 zanimanja, a najviše je bravara i slastičara. Među novim majstorima 4 su nove majstorice. Obrtnička komora Međimurske županije do sada je dodijelila oko 800 diploma, a kroz godinu provode četiri ispitna roka. Potvrda je to dobre obrtničke klime u Međimurju, ali i kvalitetnog rada Obrtničke komore Međimurske županije, na što je iznimno ponosan njezin predsjednik Boris Lukovnjak, ali i župan Posavec koji je istaknuo da Međimurska županija bilježi posljednjih godina bilježi povećanje broja obrta.