Vijesti

Upute za obračun plaće za vrijeme pandemije uzrokovane koronavirusom

plaćaHrvatska obrtnička komora za svoje članove izradila je upute za obračun plaće za vrijeme pandemije uzrokovane korona virusom (COVID 19).

U dokumentu možete saznati: 1. Općenito o obvezama obrtnika za obračun plaće radnicima u vrijeme korone, 2. O obvezama za iskazivanje i obračun radnog vremena, ovisno o izabranoj opciji, 3. O obračunu plaće za radnika za kojeg je primljena potpora HZZ-a za mjesec ožujak, 4. O obračunu plaće za radnika za kojeg je primljena potpora HZZ-a za mjesec travanj i svibanj, 5. Kako evidentirati primljeni iznos potpore u poslovnim knjigama.

Upute možete preuzeti OVDJE ( Ažurirano 09.04.2020.)Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec komentira mjere za gospodarstvo

dragutin-ranogajecGost Novog dana, N1 televizije u subotu je bio  predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec. Predsjednik Ranogajec istaknuo je da je Hrvatska obrtnička komora do sada odgovorila na preko 33.000 mailova i brojne pozive članova, postoje dežurstva od 8 do 22 kako bi dala jasna i točna informaciju.

Među pitanjima koje se najčešće postavljaju su pitanja vezana za opstojnost svojih obrta i radnika. Kako postupiti prema radnicima, kao dati godišnji odmor, kako da s njima dogovaraju postupanja. Ranogajec je istaknuo da je dio mjera predlaganih Vladi iznjedren na način da se provela anketa među članstvom.
Više...

COVID 19 –Zajam za obrtna sredstva HAMAG BICRO-a

hamagU okviru mjera pomoći gospodarstvu povezanih s posljedicama pandemije COVID19, HAMAG BICRO aktivira i mjeru mogućnosti prijave na ESIF zajam za obrtna sredstva uz značajno manje dokumentacije i pripremljen obrazac Poslovnog plana kroz pitanja na dvije stranice, čime se značajno skraćuje vrijeme pripreme zahtjeva, a HAMAG-u se omogućava jednostavnija i brža obrada.

Razlika u odnosu na dosadašnji Program ESIF Mikro zajmova za obrtna sredstva su niže kamatne stope, duži poček i mogućnost podmirenja računa nastalih do 3 mjeseca prije zaprimanja zahtjeva za zajam.

Dokumentacija
Više...

Nove odluke važne za poslovanje prijevoznika

kamionMinistarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo je Odluku o oslobađanju plaćanja naknade za dozvole Europske konferencije ministara prometa – CEMT za mjesec ožujak, travanj i svibanj 2020. godine i Naredbu o privremenom stavljanju van snage Naredbe o ograničenju prometa na cestama.Detalje pogledajte OVDJE .

«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 1 od 102