Vijesti

Potpisan Sporazum o sufinanciranju projekata i aktivnosti Obrtničke komore Međimurske županije u 2020. godini

Sporazum o financiranju projekata i aktivnosti  2020Međimurska županija već jedanaestu godinu sufinancira nastupe na sajmovima i manifestacijama za članove Obrtničke komore Međimurske županije. Sporazum koji će međimurskim obrtnicima omogućiti izlaganje na desetak regionalnih i međunarodnih sajmova u 2020. godini s predsjednikom Obrtničke komore Međimurske županije Borisom Lukovnjakom potpisao je župan Međimurske županije Matija Posavec. Zahvalivši županu na suradnji, predsjednik Lukovnjak je pozvao sve zainteresirane članove Komore da se uključe i uz odlične uvjete nastupa promoviraju svoje proizvode i usluge. Već idući tjedan očekuje nas nastup na prvom u nizu proljetnih sajmova, na 21. Obrtničkom sajmu u Osijeku.

Posjetite Europsko prvenstvo cvjećara 2020. u Poljskoj

cvjecarHrvatska obrtnička komora organizira odlazak cvjećara na Europsko prvenstvo cvjećara 2020 (European Florists Champions – Europe Cup) https://www.europacup2020.eu/en/ koje će se od 5. do 7. lipnja održati u Katowicama u Poljskoj. Prema do sada definiranom programu putovanja, polazak je 4.lipnja iz Zagreba, dok se povratak očekuje 7. lipnja u večernjim satima. Cijena cjelokupnog aranžmana je oko 700,00 kuna.

Više detalja zainteresirani mogu saznati u Obrtničkoj komori Međimurske županije ( 312 - 643 ).

Međimurska županija sufinancira troškove izrade prijavne dokumentacije projektnih prijedloga

projektMeđimurska županija objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora po „Programu potpora male vrijednosti poduzetnicima za troškove prijave projektnih prijedloga."
Temeljem spomenutog Programa dodjeljivati će se potpore male vrijednosti sa ciljem olakšavanja pristupa sredstvima bespovratnih potpora za mikro, male i srednje poduzetnike koji na području Međimurske županije provode projekte ulaganja u unapređenje poslovanja, i to na način da će se sufinancirati troškovi izrade prijavne dokumentacije projektnih prijedloga koji se kandidiraju za dodjelu bespovratnih sredstava. Potpore će se dodjeljivati subjektima malog i srednjeg gospodarstva u obliku bespovratnih, gotovinskih sredstava kao nadopuna privatnom financiranju.
Javni poziv biti će otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 31. prosinca 2020. godine.
Detaljne informacije saznajte ovdje .

Dodijeljene stipendije za 186 učenika međimurskih strukovnih škola

Svečanost-TŠČ-28Na jučer održanoj svečanosti dodjele stipendija, održanoj pod krilaticom „Gdje su ruke, ima i struke" u Tehničkoj školi u Čakovcu, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelio je 186 stipendija učenicima Tehničke škole Čakovec, Graditeljske škole Čakovec i Gospodarske škole Čakovec, koji se obrazuju za 15 različitih zanimanja iz sustava vezanih obrta. Sredstva namijenjena stipendiranju učenika u srednjem strukovnom obrazovanju povučena su iz fondova Europske unije kroz projekt „Poticanje obrazovanja za vezane obrte temeljene na sustavu naukovanja". Također, ovom je prilikom dodijeljeno i 16 ugovora za naukovanje u obrtničkim zanimanjima, namijenjenih poduzetnicima i obrtnicima kod kojih će učenici odrađivati stručnu praksu s ciljem stjecanja što većeg iskustva, u čemu će im zasigurno pomoći i njihovi mentori unutar svakog poduzeća. Ove dvije vrste potpora zapravo su dio jednog projekta vrijednog 250 milijuna kuna, kojeg Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta provodi kao doprinos provedbi mjera iz Programa Vlade za usklađivanje obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada, a sve s ciljem jačeg poticanja upisa učenika u strukovna zanimanja, koja su već godinama u Hrvatskoj deficitarna.

Prijave za polaganje majstorskih ispita do 14.02.2020.!

vodoinstalater 2Prijave kandidata koji će u organizaciji Obrtničke komore Međimurske županije polagati majstorske ispite u roku koji će se održati u travnju traju do kraja tjedna, odnosno do 14.02.2020.. U ovom trenutku, u Obrtničkoj komori Međimurske županije majstorski ispit se može polagati u 33 različita obrtnička zanimanja. Cijena majstorskog ispita od 2.600,00 kuna može se umanjiti za čak 80% zahvaljujući Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta koje kroz Otvoreni javni poziv za Program „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo" sufinancira polaganje majstorskih ispita i ispita o stručnoj osposobljenosti te dobivanje dozvole (licence) za izvođenje praktične nastave.

Detaljne informacije možete saznati u Obrtničkoj komori Međimurske županije, na broj telefona 040 313 971 odnosno putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript   . Kontakt osoba je stručna suradnica Marijana Haman.

Obavijest kandidatima za stipendije Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta

autolakirerPrenosimo obavijest objavljenu na mrežnim stranicama Ministarstva : " Administrativni procesi obrade pristiglih prijava na Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima" za 2019. godinu su završeni te je u tijeku provedba propisanih procedura vezanih uz postupak dodjele stipendija korisnicima. Obzirom na iznimno veliki interes za sudjelovanje u Projektu (zaprimljeno preko 5300 prijava) te planiranu dodjelu više od 3000 stipendija, od sredine veljače započinje dostava ugovora korisnicima stipendija.

Prijavitelji se o statusu svoje prijave mogu informirati putem poveznice: http://poticaji.mingo.hr , a popis korisnika stipendija biti će dostupan putem poveznice: http://poticaji.mingo.hr/objava.aspx?godina=2019

Više...

«Početak«12345678910»Kraj»

Stranica 1 od 95