Udruženje ugostitelja Međimurja organiziralo 8. Gastro izložbu

Gastro izložba 2015 - sudionici 2U sklopu manifestacije “Advent u gradu Zrinskih”, u organizaciji Udruženja ugostitelja Međimurja i podršku Turističke zajednice grada Čakovca i Turističke zajednice Međimurske županije, u nedjelju, 13. prosinca 2015. godine u zgradi Scheier u Čakovcu, održana je  8. Gastro izložba - Bajkoviti okusi Međimurja.

- Prije osam godina započeli smo s organizacijom prve Gastro izložbe i cilj koji smo si onda zadali, polako se ostvaruje. Za sve više ljudi Međimurje postaje poželjna turistička i gastronomska destinacija. Čuva se tradicija, ali se prate i trendovi. Prilagođavamo se i surađujemo, jer samo tako možemo doći do konkretnih rezultata, kazao je Mijo Turk predsjednik Udruženja ugostitelja Međimurja prilikom svečanog otvorenja manifestacije.
 
Međimurskim ugostiteljima podršku je dala i Hrvatska obrtnička komora čiji je zamjenik predsjednika Davor Pleško istaknuo kako bi svi zajedno trebali malo više pažnje pokloniti kontinentalnom turizmu i njegovoj promociji, jer on za razliku od turističke sezone na jadranskoj obali traje cijelu godinu. Sjeverozapadna Hrvatska i Međimurje, kao dio te regije sve se više prepoznaje po svojim autohtonim specijalitetima, no potrebno je kreirati još jedan čvršći eno- gastronomski brend od kojeg će svi u budućnosti imati veće koristi.

Biranom ponudom jela, na 8. Gastro izložbi - Bajkoviti okusi Međimurja su se predstavili:  Hotel “Park” Čakovec, Restoran “Prepelica” Otok, Restoran “Martin” Nedelišće, Gastro izložba 2015 - sudionici-002Restoran “Međimurski dvori” Lopatinec, Catering “Međimurski dvori” Čakovec , Spa Golfer hotel Sveti Martin “Le Batat”, Restoran “Međimurska hiža” Čakovec i Kavana “Katruža”. Gosti su mogli uživati i u tradicionalnim međimurskim kolačima iz Radionice kolača Monika iz Ivanovca Čakovec i koktelima koje su pripremali učenici Srednje škole Prelog te degustirati vina Vinske kuće Dvanajščak-Kozol i Izletišta Vinska kuća Hažić. Za pivopije se pobrinulo Laško d.d. , a za ukupnu atmosferu Tamburaški sastav “Kumovi” iz Zasadbrega.

Gastro izložba imala je i humanitarni karakter. Prihod od ulaznica namijenjen je  Domu za odrasle osobe Orehovica.