MINPO sufinancira nagrade učenicima na naukovanju za obrtnička zanimanja

naucniciProvodite li naukovanje u deficitarnim zanimanjima? Znate li da možete zatražiti sufinanciranje nagrade naučnicima koju isplaćujete za radno vrijeme planirano izvedbenim planom i programom praktične nastave i vježbi naukovanja tijekom školske godine 2014./2015.?
U okviru javnog poziva iz Programa poticanja poduzetništva i obrta za 2014. godinu „Poduzetnički impuls“ u okviru Mjere D2 Obrazovanje za obrt Ministarstvo poduzetništva i obrta do 31. listopada 2014. prima prijave za aktivnost D2.3. Naukovanje za obrtnička zanimanja.
Bespovratna sredstva namijenjena su za izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja za obrtnička zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica koja su u javnom pozivu određena kao deficitarna, a to su: alatničar, autoelektričar, autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, brodski mehaničar, dimnjačar, drvotokar,elektroinstalater, elektromehaničar, fasader, galanterist, glazbalar, graditelj brodova, instalater grijanja i klimatizacije, klesar,klobučar, konobar, kotlar, kovač, krojač, krovopokrivač, krznar, kuhar, limar, ljevač, mehaničar poljoprivrednih strojeva, mesar, mlinar, mljekar, obućar, optičar, pekar, plinoinstalater, precizni mehaničar, puškar, slastičar, soboslikar-ličilac, stolar, strojobravar, tapetar, tesar, tokar, urar, vodoinstalater i zidar.
U skladu s pozivom potpora može se dodijeliti i za druga obrtnička zanimanja koja na svom području područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje odredi kao deficitarna.
Intenzitet potpore je do 75% prihvatljivih troškova vezanih uz iznos prosječnih nagrada koje su u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u sustavu veznih obrta za ostvareno radno vrijeme planirano izvedbenim planom i programom praktične nastave i vježbi naukovanja.
Više informacija i dokumente potrebne za prijavu možete naći na stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta http://www.minpo.hr/default.aspx?id=557.